A Körtánc AMI kapta a fesztiváldíjat

2023.05.15. 18:15

Táncosok léptek fel a Liszt-iskolában

Ahogy arról beszámoltunk, pénteken délután - két év kihagyás után - immáron nyolcadik alkalommal léptek a parkettára a Zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskolában a táncosok.

Mozsár Eszter

A különdíjas Cats produkció a Royal Dance előadásában.

Fotó: Pezzetta Umberto

Tasnádiné Fehér Gyöngyi ötletgazda és szervező pedagógus portálunk érdeklődésére elmondta: 2014-ben a városnapi programokhoz kapcsolódva indult útjára a rendezvény. Minden évben változatos a repertoár, így hip-hop, hastánc, kortárs tánc műfajban ugyanúgy találunk fellépőket, mint néptáncos csoportokat. Idén 13 egyesület és általános iskola, összesen mintegy 250 fiatal érkezett a fesztiválra. A produkciókat háromtagú zsűri – Balaicz Zoltánné fővédnök, Nagyné Vargovics Beáta és Nemesházi Bernadett – értékelte, ám elsősorban a fellépés és találkozás öröme miatt érkeznek a gyerekek, mondta a szervező.

 

A VIII. Kertvárosi Táncfesztiválon a következő eredmények születtek:

Fesztiváldíj

Körtánc AMI Zalaegerszeg

Különdíjak:

Royal Dance – Cats produkció,

Motion TSE – Lil Generals produkció,

T-Dance AMI – Zalaszentmihályi Általános Iskola és a Pölöskei Általános Iskola,

Zalaegerszegi Hastánc Egyesület,

Zalaegerszegi Liszt Ferenc Általános Iskola alsós szakköri csoportja.

Emellett több elismerő oklevél is gazdára talált, mint például a leglátványosabb koreográfia, a legjobb előadásmód, a legötletesebb koreográfia. Tasnádiné Fehér Gyöngyi portálunkat arról tájékoztatta: ami legfontosabb, hogy senki nem távozott „üres kézzel”, mindenki részesült valamilyen elismerésben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában