Gazdasági fórumot szervezett a ZMKIK

2023.05.25. 13:30

Nagy szükség van a képzett munkaerőre - átadták a kamarai díjakat Zalaegerszegen

Gazdasági fórumot szervezett szerda délután a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, melyen a hagyományokhoz híven elismeréseket nyújtottak át.

Mozsár Eszter

A Szakma Sztárjait is elismerték: Bődör Brigitta, Üst Lili, Zavilla Andrea Éva, Győrvári Dóra, Lukács Bence Levente, Pálfi Kevin és Szakál Noel Benő. Hátsó sorban Keszthelyi Szabolcs Péter, Kovács Dezső kamarai elnök, Balogh László polgármester, dr. Sifter Rózsa főispán, Balaicz Zoltán polgármester és Pácsonyi Imre, a ZVK alelnöke

Fotó: Fehér Márk

A rendezvényen bemutatták a kamara és a Zalai Hírlap közös, Zala Megye Gazdaságáért című kiadványát. Kovács Dezső kamarai elnök köszöntőjében hangsúlyozta: az elkövetkezendő időszakban a legnagyobb kihívást a szakképzet munkaerő hiánya jelenti. A kamara feltett szándéka, hogy ne csak kutassa, hanem teremtse a jövőt, mondta az elnök. Dr. Sifter Rózsa főispán kitért arra, hogy a kormányhivatal és a kamara célja közös: segíteni és információval ellátni az érintetteket, hogy minél hatékonyabban végezhessék tevékenységüket.

A díjak átadása előtt Z. Karvalics László információstársadalom-kutató, az MTA doktora tartott előadást a gazdag és harmonikusan fejlődő zöld Zaláról. A szakember kitért a turizmus új, környezettudatos elemeire, az ökotudatosságra épülő jövő teremtésére.

Ezt követően adták át a Zala Vármegye Gazdaságáért Kamarai Díjat a kiemelkedő teljesítményt nyújtó cégeknek. Idén a nagykanizsai Villtek Műszaki és Kereskedelmi Zrt., a zalaszentgróti Agrofor Zala Kft. és a zalaegerszegi Kerkai Kft. kapta az elismerést. A Zala Vármegye Szakképzéséért Díjat a Zalaegerszegi Duális Ágazati Képzőközpont Nonprofit Kft. kapta.

Több évtizedes szakmai munkássága alkalmából a kamara Életmű díjat adományoztak Becs Ernő József kőmegmunkálással foglalkozó teskándi vállalkozónak, Király László gépjármű karosszéria javítással foglalkozó keszthelyi vállalkozónak és Kobra József fűrészáru gyártással foglalkozó lenti vállalkozónak.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 16. alkalommal szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont pavilonjaiban a Szakma Sztár Fesztivál keretében az országos szakmai versenyek döntőit. Zalát idén 8 fiatal szakember - Bődör Brigitta, Üst Lili, Zavilla Andrea Éva, Győrvári Dóra, Lukács Bence Levente, Pálfi Kevin, Szakál Noel Benő és Keszthelyi Szabolcs Péter – képviselte.

Olvasóink ajánlásai és szavazatai alapján talált gazdára a Zala Megyei Fogyasztókért cím. Idén a két legtöbb szavazatot kapott vállalkozás a Nyakas és Társai Tours Bt., valamint a Hotel Európa Fit lett, képviselőik Kovács Dezső kamarai elnöktől és Németh Balázstól, lapunk értékesítési vezetőjétől vették át az elismeréseket.

A gazdasági fórum résztvevőit Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester is köszöntötte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában