A Göncziben 27 tanuló kezdte meg a vizsgát

2023.05.10. 11:30

Megkezdődött a történelem érettségi Lentiben is

Szerdán 9 órától, a hétfői magyar és keddi matek után a történelem érettségi feladatai vártak a diákokra.

Korosa Titanilla

Üdítő, csoki és cukor is fontos kellékek az érettségin, Farkas Léna ismerkedett a feladatokkal

Fotó: Korosa Titanilla

Lentiben a Gönczi Ferenc Gimnáziumban 27 tanuló kezdte meg a vizsgát. A feladatlapok kiosztása előtt ki jobban, ki kevésbé izgulva lapozgatta a történelmi atlaszt, mely az egyetlen legális segítség a vizsga során, de voltak, akik még egy-egy lehetséges kérdésre a válaszokat egyeztették gyorsan.

– Iskolánk diákjai közül ketten tesznek emelt szintű vizsgát ebből a tantárgyból, a többiek középszinten érettségiznek – tájékoztatta lapunkat Árkovicsné Pezzetta Claudia igazgató, aki arról is beszámolt, hogy a Göncziben a magyar, matek és történelem mellett angol, német, biológia, földrajz és digitális kultúra tantárgyakból, valamint dráma és énekzene tárgyakból is rendeznek vizsgát.

A szerdai történelem kihívást tekinti át Borsos Kata
Fotó: Korosa Titanilla

– Dráma tantárgyból 2-3 évente van érettségiző, énekből korábban voltak többen, most újra van. Az idei év egyik újdonsága, hogy digitális kultúrából érettségiznek, ez a tantárgy új elnevezése.

A végzősök mellett heten tesznek előrehozott érettségit a 11. évfolyamról. Ők angolból, németből és digitális kultúrából vegyesen vizsgáznak, és egy tanulói jogviszonnyal nem rendelkező diák tesz ismétlő vizsgát egy másik intézményből informatikából.

Árkovicsné Pezzetta Claudia hozzátette, hogy az írásbeli vizsgák rendben zajlanak, a végzősök „kiváló társaság”, kiváló eredményekkel, nyelvvizsgákkal, sok tehetséges, tanulmányi versenyeken nyertes diákkal. Négyen zártak idén kitűnő eredménnyel, kilencen kaptak általános dicséretet, ami azt jelenti, hogy 4,75 fölött volt az átlaguk. A 27 végzős közül egy diák tanul majd szakmát, egy fő jelentkezett felsőfokú szakképzésre, a többiek diplomát adó képzésre jelentkeztek.

Egyes feladatok megoldásához segítségül szolgálhat a történelmi atlasz, a képen elöl Pantó László 
Fotó: Korosa Titanilla

A Gönczi Ferenc Gimnáziumban az utolsó írásbeli vizsga időpontja május 25., június 5-én tekinthetik meg a diákok majd a dolgozataikat helyben. A szóbeli vizsgák június második hetében kezdődnek emelt szinten, a középszintű érettségit a Göncziben június 19. és 21. között tartják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában