75 éves Izrael állam

2023.05.04. 19:45

Kiállítással tisztelegnek Golda Meir munkássága előtt

Az izraeli állam megalakulása alkalmából Zalaegerszegen csütörtökön zajló program keretében nyitották meg a volt zsinagógában, ma Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben a 125 éve született Golda Meir, Izrael alapítója, miniszterelnöke munkássága előtt tisztelgő kiállítást, amelyhez a Zalaegerszegi Városi Vegyeskar izraeli, héber dalműveket tartalmazó műsora csatlakozott.

Arany Horváth Zsuzsa

Balaicz Zoltán polgármester, Yacov Hadas-Handelsman nagykövet és Siklósi Judit a volt zsinagóga karzatán berendezett kiállításon

Fotó: Pánczél Petra

A köszöntőt Siklósi Judit, a Béke-Shalom Baráti Társaság zalaegerszegi elnöke mondta, majd Balaicz Zoltán polgármester egyebek közt arról szólt, hogy a városban működő hitközség és a baráti társaság révén értékképző kapcsolat alakult ki az önkormányzat és a lakóközösség között. Az izraeli nagykövet, Yacov Hadas-Handelsman beszédében utalt rá, hogy a nap folyamán tárgyalásokat folytatott a város vezetőivel a gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről, s több legendás történetet is felidézett Golda Meir egykori izraeli miniszterelnök politikai munkásságából. Megköszönte, hogy a magyar zsidóságért sokat dolgozó Siklósi Vilmos emlékét őrzik Zalaegerszegen.

A vegyeskar koncertje után a karzaton nyitották meg a 125 éve született Golda Meir, Izrael alapító miniszterelnöke munkássága előtt tisztelgő kiállítást. Az izraeli nagykövet a nap folyamán angol nyelvű történelem órát tartott a Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjainak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában