Az elmúlt esztendőt stabil gazdálkodással zárta a város

2023.05.24. 13:30

Fidesz-frakció a közgyűlési döntésekről

A város vagyona közel 8 milliárd forinttal nőtt az elmúlt esztendőben befejeződött beruházások eredményeként.

Arany Gábor

Júliustól az ország- és a vármegyebérletekkel a helyi közösségi közlekedést is igénybe lehet venni

Forrás: ZH-Archívum

Ezt emelte ki dr. Káldi Dávid, az  önkormányzati képviselő-testület Fidesz-KDNP  frakciójának vezetője a múlt heti közgyűlés után szerdán tartott sajtótájékoztatón. Az említett adat az önkormányzat elmúlt évi költségvetésének zárszámadása kapcsán került szóba. A frakcióvezető kiemelte, a gazdaság fejlődésének egyik fokmérője  az iparűzésiadó-bevételek alakulása. E téren a tervezett 4,8 milliárd forinttal szemben tavaly 5,4 milliárd folyt be a város kasszájába, ami 117 százalékos teljesítést jelent. Fontosnak tartotta megjegyezni, miszerint az elmúlt esztendőt stabil gazdálkodással sikerült zárni annak ellenére, hogy az első hónapokban még éltek a koronavírus-járványhoz kapcsolódó korlátozások, érződtek a negatív gazdasági hatások. Ráadásul február 24-én Oroszország megtámadta Ukrajnát, ami energiaválsághoz, nemzetközi gazdasági problémákhoz vezetett. A közgyűlés meghallgatta és elfogadta város közbiztonságáról szóló rendőrkapitánysági tájékoztatót, ami nagyon kedvező helyzetet tükröz, emelte ki a frakcióvezető. 

Szilasi Gábor frakcióvezető-helyettes a 34 napirendet tárgyaló, és jórészt egyhangú szavazásokkal támogatott döntések sorából azt emelte ki, ami lehetővé teszi, hogy júliustól az ország- és a vármegyebérletekkel a helyi közösségi közlekedést is igénybe lehessen venni. Ennek kapcsán említette meg Szilasi Gábor, miszerint június elején 11 vadonatúj, elektromos autóbusz áll szolgálatba, aminek  köszönhetően a zalaegerszegi buszflotta átlagéletkora öt évre csökken, ezzel a legfiatalabb lesz a városok között.  


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában