A magyar hadisírgondozásért

2023.05.19. 12:30

Elismerték a kanizsai Huszár András munkáját

Nagy megtiszteltetés érte a nagykanizsai Huszár András amatőr történelemkutatót, hiszen a magyar honvédelem napja alkalmából csütörtökön a főváros Stefánia-palotában a Magyar Hadisírgondozásért kitüntető címet vehette át.

Benedek Bálint

Huszár András a díjjal

Fotó: ZH

A jelenlévőket Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium stratégiai elemzésért és humánpolitikáért felelős államtitkára köszöntötte. Rövid történelmi áttekintés után beszédében kiemelte, hogy békeidőben is rendkívül fontos az erős és ütőképes hadsereg, a hazafias lelkület, valamint az, hogy a civil társadalom is támogassa a honvédelem ügyét. 

Ezután adták át a különböző elismeréseket. Huszár András a kitüntetést az államtitkártól és Bozó Tibor altábornagytól, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatójától kapta meg „a világháborúkban elhunyt katonahősök és polgári áldozatok emlékének megőrzése, valamint sírjaik felkutatása és gondozása érdekében huzamos időn át végzett” munkája elismeréseként.

Huszár András a díjjal. Vezetéknevéhez hűen egy huszárt ábrázoló poszter előtt a Stefánia-palotában
Fotó: ZH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában