Felhívás

2023.05.30. 11:09

Aktív klubokba várják a jelentkezőket a miklósfai városrészben Nagykanizsán

Nagykanizsán a miklósfai városrészben működő Közművelődési és Városszépítő Egyesület keretein belül számos klub folytat aktív közösségi életet a Mindenki Házában, akik nyitottan fogadják az új tagokat.

Benedek Bálint

Egy korábbi borbírálat a kertbarát kör rendezvényén

Forrás: ZH-Archívum

Felhívásukban azt írják: ha valaki szeretne egy jó csapathoz tartozni, aktívan tenni közösségük építéséért, szépítéséért, akkor látogassanak el a június 3-ai, szombati Családi napra és keressék akár bővebb információkért a klubok képviselőit. De jelentkezni lehet a [email protected] e-mail címen is.

A klubokról néhány gondolat. A Dr. Kotnyek István Kertbarát Kör céljai között szerepel, hogy segítik a városrész lakóit a kertkultúra és a korszerű kertműveléssel kapcsolatos ismeretek gyarapításában. Ezen kívül a Németh József elnök vezette kör természet és környezetük védelme érdekében aktívan részt vesz lakóhelyük értékeinek megóvásában, s szépítésében. A nyugdíjasokat Sajni József irányítja. A klub a programjait a falun élő ember elfoglaltságához igazodva késő ősztől kora tavaszig szervezik elsősorban, melyeknek állandó része a húshagyó keddi farsangi mulatság, a kirándulás, a nótaest és az óév búcsúztató mulatság. Az összejöveteleken „batyus” ellátással biztosítják a jó hangulathoz szükséges enni és innivalót. A Családok klubját Pintér-Tuboly Kinga vezeti, melynek fő célja a családok összefogása, közösségi terek, lehetőségek fejlesztése, új programok indítása a lehetőségekhez mérten. Jelenlegi rendezvényeik: a farsang, a májusfa állítás és a majális, de ők szervezik Családi napot, a Női mesekört, az adventi forgatagot, illetve a Mikulás ünnepséget. Szintén a Mindenki Házban található a "Mi-Fitt" Nők Klub Németh Gézáné szakértő vezetésével. Programjaik között szerepel: az egészségmegőrzés, fitté-fiatalossá válás, konyhaművészet továbbfejlesztése, gyermek-unokanevelés. Jelenleg hétfő esténként jóga óra, kedden pedig AVIVA torna résztvevői lehetnek a klubtagok. A daloskedvű Szirének Püspökiné Jámbor Zsuzsanna kórusvezetővel helyi és kanizsai asszonyokból álló kórus, mely számos fellépéssel a háta mögött öregbíti Miklósfa jó hírét, amerre járnak száll a dal utánuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában