Sajtótájékoztatót tartott az ÉVE

2023.05.26. 16:00

A közgyűlés döntések hátteréről szóltak Nagykanizsán

A közgyűlési döntések hátteréről szolgált magyarázattal pénteki sajtótájékoztatóján dr. Fodor Csaba, az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakcióvezetője és Berta Krisztián képviselő.

Pásztor András

Dr. Fodor Csaba (balról) és Berta Krisztián a sajtótájékoztatón Fotó: Pásztor András

Dr. Fodor Csaba az önkormányzati cégvezetők béremelésével és jutalmazásával kapcsolatban elmondta: tavaly az önkormányzati cégek munkavállalói kaptak pluszjuttatásokat, most pedig az ügyvezetők, vezérigazgatók munkáját szerették volna megköszönni, hiszen a Kanizsa Arénát működtető céget kivéve mindegyik társaság nyereséggel zárta a múlt évet. Az ÉVE frakcióvezetője hozzátette: a négyhavi jutalom - amit a cégvezetők kaptak - még mindig kevesebb, mint amit korábban Szabó Szilárd Fidesz-frakcióvezető testvére kapott a hulladéklerakót üzemeltető cég élén, ő ugyanis 7 havi jutalmat vett fel annak idején. Dr. Fodor Csaba a Kanizsa Arénával kapcsolatban jelezte: azért döntöttek a kft. végelszámolása mellett, mert a társaság tavaly 70 millió forintos hiányt hozott össze. Mint elhangzott: az ÉVE azt szeretné, ha a sportcélú létesítményeket egy cég üzemeltetné, ezért a jövőben a Kanizsa Aréna és a Kanizsa Uszoda működtetését egy társaság látja majd el.

Berta Krisztián képviselő a már elindított és a jövőben tervezett beruházásokról, fejlesztésekről elmondta: a Telei utcán és a Platán soron már gőzerővel zajlik a víziközművek cseréje, és hamarosan több intézmény energiahatékonysági fejlesztése indul el. Emellett városszerte több parkolót is szeretnének kialakítani, ilyen a Kórház utca és a Teleki utca sarkán lévő terület, de új parkolók épülhetnek a keleti városrészben, a Herman, a Corvin, a Zemplén és a Dózsa utcában, valamint a Kossuth téren is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában