Ötmilliárdból fejlesztik

2023.05.24. 16:30

30 éve működik Zalaegerszegen a Schneider Electric

Több milliárdos fejlesztést hajt végre a Schneider Electric Zalaegerszegen, hangzott el a gyáregység megyeszékhelyi jelenlétének 30. évfordulója alkalmából tartott szerdai ünnepségen.

Szabó Judit

Balaicz Zoltán, Veres Zsolt, Vigh László és Petrényi László a gyárlátogatáson

Fotó: Fehér Márk

Több mint 5 milliárd forintnyi, kapacitásnövelő és környezetvédelmi beruházási program zajlik a Schneider Electric zalaegerszegi MG Zala üzemében. Nyár végére termelésbe állnak azok az automata szerelőgépek, amely beszerzését már elindították félmilliárd forintból. A kismegszakítók gyártásához és végszereléséhez új gyártósorokat szereznek be 4,3 milliárd forintból. További félmilliárdot terveznek költeni gyármodernizálásra és a hegesztések automatizálására. Május elején elindult a gyár új hűtési-fűtési rendszerének telepítése,  földgázt nem fognak használni, az autóflottát  elektromosra cserélik. Ezzel az MG Zala nettó zéró szén-dioxid-kibocsájtású gyár lesz, elsőként a városban.

Petrényi László, az üzem igazgatója beszélt a fejlesztésekről s arról, hogy tavaly 150 fővel 600-ra növelték a dolgozói létszámot, idén újabb 20 munkatársat vettek fel, és további 40 fővel bővülnek.

Veres Zsolt, a Schneider Electric országigazgatója elmondta, hogy a vállalat több mint 2200 dolgozót foglalkoztat hazánkban, tavaly közel 1 milliárd euró volt az itthoni árbevétele. Magyarországon négy gyára és egy logisztikai központja van, s új gyártóüzemet épít 16 milliárd forintból Dunavecsén.

Az ünnepségen gratulált a jubileum alkalmából Romain Dutruc, a Schneider Electric régiós alelnöke, Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere és Vigh László országgyűlési képviselő. Balaicz Zoltán a város és a vállalat kiváló kapcsolatáról szólt, s díszoklevelet adott át Petrényi Lászlónak az évforduló alkalmából.  Vigh László pedig jó döntésnek nevezte, hogy a cég anno Zalaegerszeget választotta, amely „az innováció fővárosa kezd lenni”.

A dolgozók közül Kovács Rudolfné, Pesti Gyula és Németh Ferenc kitüntetést kapott a rendezvényen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában