Kétévente tartják meg

2023.04.27. 16:47

Vármegyei négykezes zongoraversenyt rendeztek

Vármegyei szintű négykezes zongoraversenyt tartottak szerdán a Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI hangversenytermében. A viadalon pécsi művésztanárok alkotta zsűri értékelte a növendékek teljesítményét.

Benedek Bálint

A kanizsai zeneiskola növendékei, Szatmári Petra (balról) és Szatmári Fanni zongoráznak

Fotó: Szakony Attila

A versenyre a házigazda intézmény mellett érkeztek fiatalok Zalaegerszegről, Keszthelyről, Lentiből és Zalakarosról is. A rendezvény szervezője, a zongora tanszak munkaközösségének vezetője, Cseszkóné Borovics Melinda elmondta: bő harminc évvel ezelőtt született meg a gondolat a kanizsai zeneiskolában, hogy négykezes zongoraversenyt szervezzenek a tehetséges diákoknak. Azóta kétévente tartják meg, bár a járvány miatt most kimaradt négy esztendő. Ezúttal 21 pár ülhetett a hangszer elé.

– A viadal egy tehetségprogram része, hiszen a kötelező anyagon túli ismereteket nyújt a növendékeknek – folytatta. – Fejleszti a személyiségüket, megtanítja őket alkalmazkodásra, a még jobb koncentrációra. A játékuk sokkal fegyelmezettebb és pontosabb lesz, tehát könnyebben elsajátítják a tananyagot is.

A gyerekek teljesítményét a zsűriben helyet foglaló pécsi Megyimóreczné Schmidt Ildikó és dr. Fodor Gabriella zongoraművész tanárok értékelték.

 

Eredmények.

Kiemelt arany: Simon Petra_Bécsi Barnabás, Szathmáry Petra és Szathmáry Fanni (Nk. Farkas Ferenc Zene- és Aranymetszés AMI), Gaál Eszter_Kovács Léna (Lenti Ádám Jenő AMI), Rétvári János Miklós_Ujvári Alíz, Ferencz Beatrix_Urbanics Joseph Márk (Zeg. Pálóczi Horváth Ádám AMI) Arany: Nagy Luca_Csiszár Julianna, Simon Olívia_Németh Hanna Maja (Zeg. Pálóczi), Kele Eliza_Nagy Dániel, Guruzda Magor_Guruzda Hunor (Nk. Farkas), Bukovenszki-Bata Berill_Pál Barnabás (Keszthely, Festetics György AMI), Szalai Bognár Anna_Szalai Bognár Botond (Nk. Farkas). Ezüst: Gerencsér Bence_Deme Sára (Nk. Farkas), Simon-Bognár Róza_Simon Olívia (Zeg. Pálóczi), Farkas Áron_Ferenczi-Nagy Bátor, Bukovenszki-Bata Berill_Páncsics Eszter (K. Festetics), Timár Júlia_Bognár Flóra, Gyuricz Emma_Lackenbacher Janka (Nk. Farkas), Szabó Jana_Völgyi Vera (Zalakaros Móra és Nk. Farkas), Hodánics Anna Mira_Kiss Anna Zsófia (Zeg. Pálóczi), Nagy Anna Flóra_Ramocsa Laura, Koszoru Levente_Sütő Márton (Nk. Farkas).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában