Falusi kultúra

2023.04.16. 14:00

Tyúkokat nevelhetnek és kiskertet is gondozhatnak

A kilimáni roma nemzetiségi önkormányzatnak köszönhetően 36 család részesült támogatásban a szociális földprogram keretében. A természetben kapott javakat szombaton osztották szét a családok között.

Pásztor András

A tyúkok kiosztása gördülékenyen zajlott

Fotó: ZH Archívum

Mint azt Orsós Zsolt, a nemzetiségi önkormányzat elnöke elmondta: a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatósághoz tavaly áprilisban nyújtottak be pályázatot, ami pozitív elbírálásban részesült, így tyúkokat, nevelőtápot, illetve vetőmagot, palántákat, gyümölcsfákat, évelő virágokat oszthattak szét a családok között.

– A projektnek számos pozitív hatása van, hiszen a családok esetében az eddig ki nem használt földterületek ismét használatba kerülnek, konyha és virágoskertek kerülnek kialakításra – hangsúlyozta Orsós Zsolt elnök, aki hozzátette: ezáltal a hátrányos helyzetű családok munkához juthatnak és saját maguk termelhetik meg a család ellátásához szükséges javakat. – A program lehetőséget biztosít a falusi hagyományos művelési kultúra megtartására, megszilárdítására, valamint az újjáélesztésére. A pályázat megvalósítása hozzájárul a roma családokról kialakult sztereotípiák mérsékléséhez is.

Az elnök végezetül elmondta: tudomása szerint hasonló pályázat megvalósítására még nem volt példa a faluban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában