Miénk itt a tér

2023.04.26. 19:15

Perzsaszőnyeg is gazdára talált – megnyílt a Göcsej (Skála) Áruház

A Landorhegyen 1980. június közepén megkezdődött a Göcsej Áruház kivitelezése. A Zalai Hírlap archívumából idézzük fel az eseményt.

Nagy Betti

A Göcsej Áruház megnyitója 1982. november 6-án

Fotó: ZH Archívum

A domboldalba épülő áruháznál nyolc méter magas földfalat kellett biztosítani a csúszás ellen, a mintegy ötven méter hosszú támfal építését a budapesti Út- és Vasútépítő Vállalat végezte. 1981 januárjában megkezdték a szerkezetépítési munkálatokat a ZÁÉV dolgozói, a háromszintes, több mint 3 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény átadását a következő évre tervezték. Persze aggályoskodó vélemények is születtek az építkezéssel kapcsolatban. Vajon ha az Áfémsz-nek olyan nagy költségébe kerül ez a beruházás, akkor marad-e pénze arra, hogy fejlesszen a községekben is, ahol szintén felelős a lakosság ellátásért. A szövetkezet illetékesei megnyugtatásként elmondták, hogy a megnyíló 2523 négyzetméter alapterületű, vegyesiparcikk, ABC, vendéglátóipar profillal üzemelő kereskedelmi központ Skála-Coop üzlet lesz. A Skála vállalta, hogy induláskor teljesen feltölti áruval az áruházat. A szövetkezet a teljes ABC-profil mellett elsősorban fehérneműkből, kötött- és divatárukból, lakástextilből,  porcelán- üveg- és műanyag árukból, háztartási gépekből kíván Skála-szintű ellátást biztosítani. A fiatalok által közkedvelt divatcikkekből rendszeresen vásárokat terveznek majd. 

Figyelembe véve, hogy a Landorhegy városrészben iskola is van, bő választékú írószer részleget is kialakítanak. Ezen ígéretek után nem csoda, hogy nemcsak a landorhegyi közösség, hanem az egész város kíváncsi lett a Göcsej (most már mondhatjuk Skála) Áruházra.  És 1982. november 6-án megnyílt a „szupermarket”, ahogy a korabeli sajtó fogalmazott. Az első napi forgalom 2 millió 600 ezer forint volt, a lakástextil és a műszaki osztály egymagában is egymilliót forgalmazott. Nagyüzem volt az ABC osztályon is, széles kínálat volt felvágottból, tőkehúsból és hidegkonyhai készítményekből. A sütőipari termékek között újdonságnak számított a víkendkenyér.

Az emeleten a 180 személyes presszó a maga nemében a legnagyobb volt a városban, a késő estig nyitvatartó szórakozóhely különteremmel is várta vendégeit.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában