Ülést tartott az önkormányzat

2023.04.04. 15:30

Nem döntöttek a járóbeteg-ellátási feladatok átadásáról Zalaszentgróton

A kormányzat tavaly megkezdte az egészségügyi ellátórendszer átszervezését, amely a járóbeteg-ellátást ugyancsak érinti. Erről is tárgyalt legutóbbi ülésén a zalaszentgróti önkormányzat, amely fenntartója a járóbeteg szakállátásokat biztosító helyi Egészségügyi Központnak.

Szabó Judit

Az egészségügyi központ

Fotó: Szabó Judit

Az Országos Kórházi Főigazgatóság arra kérte a zalaszentgróti önkormányzatot, hogy alakítsa ki álláspontját a járóbeteg-ellátási feladatok államnak való átadásáról. A képviselő-testület úgy ítélte meg, hogy feladat jövőbeli állami ellátásának módjáról kevés információ áll rendelkezésre, egyelőre az sem, hogy az állam milyen ellátásokat biztosítana a városban. További tárgyalásokat tartanak szükségesnek, ezek lefolytatásával Baracskai József polgármestert bízták meg.

Döntött a zalaszentgróti testület arról is, hogy a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátások térítési díjai 2023-ban nem emelkednek.
A képviselő-testület kiemelt fejlesztési területté nyilvánított egy területet annak érdekében, hogy létrejöhessen egy új kereskedelmi szolgáltató egység, számolt be a polgármester a döntésekről a Grótinfo keretében a Facebook-oldalán. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában