MAGOSZ

2023.04.07. 12:00

Megalakult a Gazdasszonyok Zala Vármegyei Gazdaköre

A MAGOSZ országos szervezete Országos Gazdasszony Tagozatot alakított, melyet több vármegyében követett vármegyei gazdasszony szervezet létrehozása. Zala vármegye szintén csatlakozott az országos szervezethez, így a vidékért tenni vágyó, aktív hölgytagokkal megalakult a Gazdasszonyok Zala Vármegyei Gazdaköre.

Zaol.hu

A Gazdasszonyok Zala Vármegyei Gazdaköre.

A tagjelölteket Süle Katalin, a MAGOSZ országos alelnöke, a Zala Megyei Gazdakörök Szövetsége elnöke, a NAK alelnöke köszöntötte. Az alelnök bemutatta a MAGOSZ zalai kialakulását és fejlődését, melynek következtében ma már a vármegye teljes területét lefedik jelenlétükkel, eredményesen képviselve a gazdálkodókat országos szinten is. Jelen volt a rendezvényen Nagyné Legény Ildikó, a MAGOSZ Gazdasszony tagozatának elnöke is, aki beszélt a nők gazdaságban és vidéki életformában betöltött kiemelkedő szerepéről, a szerepvállalás fontosságáról. Sabján Krisztián, a NAK megyei elnöke a női és férfi egységet hangsúlyozta köszöntőbeszédében. A köszöntőket követően dr. Cseh Tibor, a MAGOSZ főtitkára levezető elnökként megnyitotta az ülés hivatalos részét, mely során megalakult az új gazdakör és megválasztották a vezető tisztségviselőket.

Forrás: Dr. Doszpot -Szútor Vivien

Az elnökség tagjai kifejtették a jövőbeli elképzeléseiket, aktívan szerepet vállalnának a térség gazdálkodóinak tájékoztatásában, a felmerülő problémák közvetítésében és megoldásában, a hagyományőrzésben, a Magyarok Kenyere program felkarolásában, valamint olyan, a mindennapokat érintő tevékenységekben, amely hitük szerint népszerűsíti és megkönnyíti a vidéki életformát, erősíti a nők szerepvállalását az agráriumban is.

A tagjelöltek egyhangú szavazással választották meg a tisztségviselőket: az egyesület elnöke Zsenák-Keresztes Rózsa Kinga, az elnökségi tagok: Dencsné Vincze Kinga, Kása Mónika, Veress-Nagy Andrea és Vighné Boros Bernadett. Az egyesület a jogszerű működés érdekében 5 évre felügyelőbizottságot is választott, melynek tagjai: Keresztesné Tóth Éva, Nagy Kálmánné és Sabján-Ozsváth Emese.

A program zárásaként a tagokat és a résztvevő vendégeket dr. Cseh Tibor András, a MAGOSZ főtitkára tájékoztatta a legfrissebb elérhető információkról az agráriumot és vidékfejlesztést érintő témákban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában