Az emberszeretet volt a téma

2023.04.14. 13:48

Kupakképeket építettek Nagykanizsán, amivel segítettek is (videó)

A Nagykanizsai Család- és Gyermekjóléti Központ az emberszeretet világnapjához kötődően ismét meghirdette a város óvodái és iskolái között a kupakképépítő versenyt. Pénteken a HSMK-ban pedig az ünnepélyes eredményhirdetést is megtartották.

Benedek Bálint

A legnagyobb képet a kiskanizsai iskola készítette. A csapat képviselői, balról: Godina Dóra tanárnő, Varga Boglárka, Szamos Réka, Barabás Márton, Ország Zalán és Balogh László polgármester

Fotó: Szakony Attila

A központ intézményvezetője, Mészáros Adrienn beszédében elmondta: a kupakképépítő versenynek az országban sehol nincs olyan nagy hagyománya, mint Nagykanizsán. Az elsőt 2013-ban hirdették meg, majd kétévente az emberszeretet témakörében várták az alkotásokat. A járvány miatt kimaradt két év után 2021-ben tértek vissza, s idén újra megszervezték.

– A városból és környékéről több mint 500 általános és középiskolás diákot, óvónőket, tanárokat sikerült bevonni e nemes, közösségépítő, izgalmas feladat megvalósításába – folytatta. – Huszonegy kupakképet építettek, 629 kilogramm kupakot sikerült összegyűjtenünk, és a kupakképekre az internetes felületen összesen 7656 szavazat érkezett. Az ebből származó 50 ezer forintos bevételt a központ „Segíts, hogy segíthessünk” Alapítványán keresztül a hátrányos helyzetben lévő gyermekek és családok támogatására fordítja.

Az eredményhirdetésen Balogh László polgármester is részt vett. Köszöntőjében kiemelte: a verseny összekovácsolja a város és a térség fiataljait. Olyan élményt ad a gyerekeknek, mely elkíséri őket az életükben, hiszen ezen az alkalmon nemcsak létrehoztak valami különlegeset, hanem segítettek is embertársaikon.

– A másik jó üzenet a környezetvédelem fontossága, a tudatosság erősítése, hiszen a műanyagnak az újrafeldolgozó üzemekben van a helye – fogalmazott a városvezető. – Az eredményekből kiderült, hogy a gyerekek lelkesedése nem ismer határokat és a közös élményekből értékes képek születtek. Néhányan a Kisherceg figuráját, mások a szeretet erejét, az emberek közötti toleranciát mutatták be a színes képeken. Jó üzenet, melyre a város egésze büszke lehet.

Eredmények. Nyerő kép: 1. Csapi-iskola 4. osztálya, 2. Mező-gimnázium 7/k osztálya. Képóriás: 1. Kiskanizsai-iskola (6x5,3 méter), 2. Rózsa tagóvoda (2,2x2,85 méter). Facebookon a legtöbb kedvelés gyűjtők: 1. Kőrösi-iskola 1/b (1231 lájk), 2. Hevesi-iskola 4/c (606 lájk). Különdíjak. A legtöbb kupakot leadott iskola: Szivárvány EGYMI. A legtöbb kupakot gyűjtött osztály: Kőrösi-iskola 2/a osztálya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában