ÉVE-sajtótájékoztató

2023.04.28. 19:00

Közbeszerzési, illetve tervezési fázisban a felújítások Nagykanizsán

Fejlesztések indításáról és további beruházások tervezéséről tartott pénteken sajtótájékoztatót dr. Fodor Csaba és Horváth Jácint, az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakcióvezetője és helyettese.

Pásztor András

Dr. Fodor Csaba (balról) és Horváth Jácint, az ÉVE két képviselője a hamarosan induló fejlesztésekről beszélt

Fotó: Pásztor András

Mint azt Horváth Jácint elmondta: a közelmúltban közbeszerzési eljárást hirdettek a térfigyelő kamerahálózat bővítésére, mely 4 új, rendszámfelismerővel rendelkező, nagy felbontású kamera telepítésére, illetve 22 új, a Balatoni, a Hevesi, a Teleki, illetve a Rózsa-Kodály utca kereszteződésébe telepítendő kamera beszerzésére vonatkozik. A tender magában foglalja továbbá a kanizsai rendőrkapitányságon lévő operátori helyiség fejlesztését is. Szintén kiírásra került a Munkás utca 10. és a Kazanlak körút 1. szám közötti területen 45 parkolóhely kialakítása, illetve kivitelezői árajánlatokat várnak a Batthyány Lajos Gimnázium vizesblokkjainak felújítására.

Dr. Fodor Csaba a fentieket kiegészítve hozzátette: május és június környékén számos egyéb fejlesztés tervezése is megkezdődik, ilyen például a Platán sori, az Attila és Herman utcai parkolóhelyek kialakítása, a Hegybíró, Harmat és Kanyar utca aszfaltozása és csapadékvíz-elvezetésének kiépítése, a ligetvárosi óvoda tetőfelújítása, a Medgyaszay Ház klímamodernizációja. Mindezek mellett újabb okos zebrák és trafiboxok telepítését is tervezi az ÉVE, valamint a város több pontján út- és járdaburkolatok rekonstrukciójára is lehet számítani az idei esztendőben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában