Harmadik alkalommal

2023.04.17. 17:30

Falugondnoki képzés indult Zala vármegyében

Harmadik alkalommal indul falu- és tanyagondnoki alapképzés Zala Vármegye Önkormányzata szervezésében. A megnyitót április 17-én tartották a megyeházán, ahol Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke, a képzés szakmai vezetője köszöntötte a résztvevőket.

Arany Gábor

Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke, a képzés szakmai vezetője köszöntötte a résztvevőket

Forrás: ZVÖ

Az oktatásra 28 falugondnokot jelentett be a falugondnoki szolgálatot működtető település polgármestere.  Minden falugondnoknak a munkába állását  követő egy éven belül eredményesen el kell végeznie az alapképzést  a foglalkoztatásához. A képzés idén is négyhetes, de nem folyamatosan, hanem szünetekkel megszakítva, hogy a  falugondnokok a feladataikat a tanfolyam alatt is elláthassák. A képzésen elméleti és gyakorlati ismeretekkel gazdagodhatnak, olyan előadásokat hallhatnak, amelyekkel a megtanultakat munkájukban hatékonyan alkalmazni tudják.  Egyebek mellett áttekintést kapnak a szociális munka és a segítő foglalkozás kihívásairól, emellett terepgyakorlaton vesznek részt négy zalai községben,  Csatárban, Szilvágyon, Szentgyörgyvölgyön és Zalaszentgyörgyön a polgármester, a falugondnok, a senior falugondnok és a képzés gyakorlatvezetője, Pácsonyi Imre koordinálásával. Emellett kommunikációs és szakmai önismereti tréningen és a rendőr-főkapitányság közreműködésével vezetéstechnikai gyakorlaton is részt vehetnek. A képzés várhatóan a nyár közepéig lezárul, derül ki a Zala Vármegyei Önkormányzat tájékoztatójából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában