Kétszázhatvan méter hosszban újult meg

2023.04.18. 17:10

Burkolatfelújítás a zalaegerszegi Iskola utcában

Befejeződött a zalaegerszegi Iskola utca burkolatfelújítása, a beruházásról kedden a helyszínen tartottak tájékoztatót.

Arany Gábor

Domján István és Balaicz Zoltán a bejáráson

Fotó: Pezzetta Umberto

Mint az Balaicz Zoltán polgármester és Domján István önkormányzati képviselő szavaiból kitűnt, a Kovács Károly városépítő programban finanszírozott munkálatok eredményeképpen az óvodát és az általános iskolát is kiszolgáló út 260 méter hosszban újult meg a Gazdaság és a Körmendi utca között. A munkálatok során a hat méter széles útburkolat mellett az általános iskola épülete előtti járda burkolatát is felújították 120 méter hosszban. Az utca keleti oldalán 21 darab párhuzamos beállásos, szabvány szerinti parkolót is felfestettek. A csapadékvíz elvezetésére a meglévő 6 víznyelő aknát átépítették és a 15 rossz állapotú tisztítóakna fedőlapját is kicserélték. Korábban, 2022-ben az ivóvízvezeték rekonstrukciója is megtörtént a felújított szakaszon.

Az Iskola utca nyugati oldalán a  járda felújítása azt követően történik meg, hogy megépül a mini bölcsőde és az azt kiszolgáló közmű – hangzott el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában