Közösségi munka

2023.04.21. 15:30

Az elburjánzott növényzettől tisztították meg az út menti területet Zalaháshágynál

Közösségi munka keretében tették rendbe a Zalaháshágy és Szőce-Rimány közötti út mellett található területet péntek délelőtt önkéntesek. Az út menti fasor gondozása mellett bokrozás várt a résztvevőkre.

Gyuricza Ferenc

A kép előterében jobbról Esztergályos Szabolcs és Simon Ernő, mögöttük Molnár Ferenc és Horváth Gyula

Fotó: Gyuricza Ferenc

Az önkéntes programot Zalaháshágy önkormányzata hirdette, illetve szervezte meg. Horváth Gyula polgármester lapunknak elmondta: az út mellett közvetlenül húzódó terület állami tulajdonban van, s a közútkezelőhöz tartozik, ám közvetlenül mögötte található egy vékony csík, ami az önkormányzaté. A növényzet mindkét területen elburjánzott, az út menti terület ezért beláthatatlanná vált, egyes fák ágai pedig belógtak az úttest fölé. Az önkormányzat ezért döntött a fasor felújító vágásáról.

– A hársfákhoz nem nyúlunk, legfeljebb a letöredezett ágakat, illetve sarjhajtásokat távolítjuk el róluk – magyarázta a polgármester. – A nem odaillő cserjéket, a hársfák között megjelent akáccsemetéket azonban kivágjuk, hiszen azok miatt tűnik gondozatlannak a terület. A munkában önkéntesek, illetve az önkormányzat által foglalkoztatott személyek vesznek részt.

Horváth Gyula hozzátette: szerettek volna az országfásítási programban is részt venni, ám ez rajtuk kívül álló okból nem sikerült. Hársfákat szerettek volna beszerezni, melyek egy részét a sportcentrum területén ültették volna el, egy részük pedig terveik szerint a Zalaháshágy és Szőce-Rimány közötti út mellé került volna, az onnan hiányzó fák pótlására.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában