Párbeszéd a békéről

2023.04.22. 17:00

A pápalátogatás előtt egy nappal dr. Udvardy György tart előadást Keszthelyen

Ferenc pápa magyarországi látogatásának kezdete előtt egy nappal dr. Udvardy György veszprémi érsek tart előadást a békéről a Balaton fővárosában.

Péter B. Árpád

Dr. Udvardy György ezúttal a békéről tart előadást Keszthelyen

Fotó: Péter B. Árpád

A főpásztor április 27-én, csütörtökön 17 órától az Amazon Házban mondja el ezzel kapcsolatos gondolatait a 379. Feltámadás cserkészcsapat meghívására. Az est fővédnöke Nagy Bálint államtitkár, országgyűlési képviselő.

Az 1925-ben alakult cserkészcsapat csaknem száz tagot számlál, s rendkívül aktív a térség közöségi életének szervezésében. Bálok és táborok is fémjelzik lassan évszázados működését.

Az orosz-ukrán konfliktust illetően egyelőre a Vatikán és Magyarország áll ki teljes határozottsággal a béke mellett, éppen ezért is üzenetértékű, hogy az estet a pápalátogatás előtt egy nappal rendezik, vélik a szervezők, akik remélik: dr. Udvardy György előadása segíthet a résztvevőknek abban is, hogy lélekben készüljenek a katolikus egyházfő három napos látogatására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában