Mintegy 10 kilométeres táv

2023.03.12. 19:00

Újudvari toronyfutás a forradalom tiszteletére

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc közelgő évfordulója tiszteletére szervezte meg már hagyományos Toronyfutás elnevezésű programját a nagykanizsai Aranykor Egyesület. Vasárnap délelőtt hatvan fő vágott neki a mintegy 10 kilométeres távnak.

Gyuricza Ferenc

A futók nemzeti színű füstfelhőből startoltak el

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A program kapcsán Lukács Tamás, az egyesület szóvivője elmondta: ez a negyedik futóversenyük, s a harmadik alkalom, hogy Újudvart választották helyszínének, ami többek között a helyi önkormányzat támogató hozzáállásának, segítőkészségének is köszönhető.

Vörös András, a Thúry Vitézlő Oskola vezetője (jobbról) indítja a mezőnyt

– Maga a helyszín is különleges, hiszen a falu központjából, a termelői piactól indulva a tévétoronyig fut a mezőny, majd onnan megfordulva tér vissza a start helyszínére – folytatta Lukács Tamás. – Ez felfelé rendkívül megerőltető, de a lejtőn lefelé sem könnyű futni, azaz a táv igen komoly kihívás elé állítja a versenyzőket. A program a március 15-i nemzeti ünnepre hangoló közösségi futás, de egyben verseny is, hiszen a legjobbakat kupával jutalmazzuk. 

A futásra hatvan fő jelentkezett, 25 női és 35 férfi versenyző. Érkeztek Nagykanizsáról és környékéről, Zalaegerszegről, Bocföldéről, Pacsáról és Lentiből, valamint Horvátországból is. A startot megelőzően a Thúry Vitézlő Oskola vezetője, Vörös András szólt a jelenlévőkhöz, méltatva egyrészt a március 15-i eseményeket, de kitért arra is, hogy a magyarság több mint ezer éves Kárpát-medencei történelme valójában nem más, mint hadtörténelem, elődeinknek ugyanis folyamatosan szembe kellett nézniük olyan ellenséges erőkkel, amelyek a megsemmisítésükre törekedtek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában