Karbantartás

2023.03.13. 11:30

Önkéntes munkákat végeztek a városi íjászparkban Zalalövőn

Karbantartási napot szervezett a kezelésében lévő városi íjászpark környezetének rendbe tétele érdekében a zalalövői Kerecsen Kulturális és Hagyományőrző Egyesület. Az önkéntes munkán alapuló program során az éves programtervet is átbeszélték a civil szervezet jelen lévő tagjai.

Gyuricza Ferenc

Tepericsné Molnár Erzsébet (balról), Szabó Rita és Csonka Eszter az íjászpark épülete előtti részt gondozza

Fotó: Gyuricza Ferenc

Csonka Ferenc elnök elmondta: évente két alkalommal szerveznek karbantartási napot az egyesület bázisán, ebből a tavaszi többnyire a kerti munkákról szól. Ilyenkor takarítják össze az őszi időszakban lehullott lombot, szedik össze a letöredezett ágakat, teszik rendbe az épület melletti virágágyásokat, valamint – ahol szükséges – ilyenkor nyírják meg az objektum melletti növényzetet is.  

- Ez a fő cél, de mellette természetesen egyéb aktuális feladatokat is elvégzünk – folytatta az elnök. – Miután a téli időszakban szintén voltak itt programjaink, így az épület belső helyiségeit is kitakarítjuk, ilyenkor szedjük össze az azokból visszamaradt díszítéseket, például a betlehemi dekorációt.

Csonka Ferenc hozzátette, a Kerecsen Kulturális és Hagyományőrző Egyesület ez évben ünnepelheti fennállása 15 éves jubileumát, ezért idén több nagyszabású programot is szerveznek, ezekre a város és a környék lakosságát is várják. A rendezvényeik sorából kiemelkedik a pünkösdi program, aminek a tervezése, koordinálása már folyamatban van.  

- Az íjászparkot a nagyközönség előtt hivatalosan mindig a pünkösdi rendezvényünkkel nyitjuk meg – mutatott rá az aktuális programjaikra az elnök. – A programjaink sora azonban nem azzal kezdődik, a farsangi mulatságot már szerencsésen magunk mögött tudhatjuk, azt a város központjában tartottuk meg. Március 15-re pedig egy szlovéniai kirándulást tervezünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában