Lelki adoptálás

2023.03.31. 16:30

Nők zarándoklata a zalaegerszegi kertvárosi plébánia szervezésében

Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén zalaegerszegi nők zarándokoltak Sümegre és Türjére, ahol lelki adoptálást is végeztek, tudósít a Szombathelyi Egyházmegye honlapja, a martinus.hu.

ZH

Boldvai Márton Bertalan atya a zalaegerszegi hívek körében a türjei templomban

Forrás: Szűz Mária Szeplőtelen Szíve Plébánia, Zalaegerszeg

Mint írják, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe minden évben különleges alkalom, mert ilyenkor van lehetőség, hogy egyesek vállalkozzanak arra, hogy karácsonyig, 9 hónapon keresztül imádkoznak egy megfogant életért. Néhányan már a reggeli szentmisében ígéretet tettek erre.

A zarándokok út közben énekkel, imádsággal hangolódtak a napra, majd Sümegen megtekintették az egykori püspöki palotát, ahonnan a sümegi ferences templomba vezetett az útjuk. Ott déli, Úrangyala imádságukkal esdekeltek a fájdalmas Szűzanya kegyszobra előtt. Ezt követően Türjén Boldvai Márton Bertalan atya bemutatta a nemrégiben megújult prépostsági templomot, amelynek búcsúünnepe Gyümölcsoltó Boldogasszonykor van.

A premontrei szerzetes prédikációjában a női zarándoklathoz kapcsolódóan fogalmazta meg gondolatait. Máriát, mint a türelem példaképét állította hallgatósága elé. Mint fogalmazott, a Szűzanya már akkor beleegyezett Isten tervébe, amikor még nem is igazán értette azt, de engedte, hogy életében forrja ki magát Isten elgondolása.

Ezt követően a lelki adoptálás szertartása következett, amely során a résztvevők szép számban tettek ígéretet arra, hogy imáikkal kísérnek egy-egy megfogant életet, azaz egészen karácsonyig mindennap imádkoznak egy magzatért, babáért.

A zarándokok kegyelmekben gazdagodva tértek vissza Zalaegerszegre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában