Közösségi munka

2023.03.20. 18:48

Megmetszették a tündérkert gyümölcsfáit Zalatárnokon

A Bárczay park tündérkertjének gondozására szervezett közösségi munkát az elmúlt hét végére a zalatárnoki Oroklán Lovas Egyesület. A fő feladat a kert őshonos gyümölcsösfáinak metszése volt, de mellette a veremházakhoz vezető ösvényt is gyomtalanították a résztvevők.

Gyuricza Ferenc

A közösségi munka résztvevőinek egy része. Elöl középen Simon Annamária elnök

Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

A program kapcsán Simon Annamária, a szervező egyesület elnöke portálunknak elmondta: még 2013-ban alakították ki a Bárczay parkot, akkor ültettek őshonos gyümölcsfákat annak egyik szegletébe. A kertben többek között alma-, körte-, cseresznye- és szilvafa is található, az évek során valamennyi termőre is fordult.

– Annak idején egyesületünk pályázott a park kialakítására, ezért továbbra is feladatunknak tekintjük annak gondozását – magyarázta az elnök. – Az aktuális feladatoktól vagy teendőktől függően évente akár több alkalommal is szervezünk közösségi munkákat, hol a veremházak karbantartására, hol a tündérkert növényeinek gondozására. Ebben az egyesületünk tagsága mellett további önkéntesek vesznek részt, köztük olyan középiskolás diákok, akik itt végzik el a kötelező közösségi szolgálatukat. Ők azt is vállalták, hogy szükség szerint akár a jövő hét végén is folytatják az ösvény gyomtalanítását.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában