Rendezvény

2023.03.08. 11:00

Iskolahetet tartottak az Arany János iskolában Lentiben

Izgalmas, eseménydús programsorozatot szerveztek a Lenti Arany János Általános Iskolában az idei iskolahéten.

Korosa Titanilla

Közös szelfi is készült a rendhagyó énekórán Gubinecz Ákossal (elöl)

Fotó: Korosa Titanilla / Zalai Hírlap

Február utolsó hetében és március első napjaiban zajlottak a programok, köztük a szépíró, a versmondó és az olvasóverseny, valamint tanórai vetélkedők, az Amőba matematikaverseny, idegen nyelvi versenyek, a felső tagozaton pedig versek átírásával próbálkoztak a diákok. A meghirdetett tanulmányi versenyek közül többre is meginvitálták a környék iskoláinak diákjait.

A szabadidős, szórakoztató és ismeretterjesztő rendezvények sem hiányoztak: kedden táncparádét tartottak az aulában, illetve Kovács Zoltán, a helyi értéktár bizottság elnöke bemutatta a Kerka-menti malmok történetét.

Szerdán egészségnapot szerveztek az egészséges életmódra nevelés, egészséges táplálkozás, egészségmegőrzés jegyében. Csütörtökön a helyi óvodások látogattak el az általános iskolába, és megjutalmazták a számukra meghirdetett rajzverseny részvevőit. Az izgalmas tanár-diák röplabdamérkőzésen fergeteges volt a hangulat, a parkerdőbe vezetett tőziketúra során pedig szemet gyönyörködtető látvány tárult a résztvevők elé. Az iskolahét zárónapján Gubinecz Ákos Junior Príma -díjas népzenész tartott előadást, rendhagyó énekórát, ő egykor a lenti művészeti iskola diákjaként kezdte pályafutását. Délután pedig táncházba hívták a tanulókat, melyet tavaly végzett diákjuk, Hácskó Bendegúz vezetett. 

A záróünnepségen Tóth Sándorné igazgató köszöntötte a résztvevőket, majd átadták a versenyek díjazottjainak a jutalmakat, majd a diákok drámajátékot mutattak be. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában