Az év embere, az év sportolói

2023.03.06. 20:00

Hagyományos és rendhagyó – Átadták a Zalai Hírlap szerkesztőségének díjait (videó, galéria)

Hétfőn délután a zalaegerszegi Galeri Étteremben adták át összevontan a Zalai Hírlap szerkesztőségének félszáz éve hagyományos, Az év zalai sportolói elnevezésű, valamint az idén több esztendő kihagyás után újra meghirdetett Az év embere, Az év sportolója díjakat.

Mozsár Eszter

Fotó: Pezzetta Umberto

Az utóbbin, a február elsején indult s két héten át tartó közönségszavazás során több ezer voks érkezett a zaol.hu hírportálra, ahol az olvasók a saját területükön kiemelkedő teljesítményt nyújtó jelöltekre szavazhattak. Az éve embere 2022-ben Kovács Gyula pórszombati erdész, a Tündérkert mozgalom egyik alapítója lett, aki az oklevél és a díj átvétele után megköszönte mindazoknak, akik ily módon értékelték mintegy négy évtizedes értékmentő munkásságát. A Tündérkert mozgalom, ahogy fogalmazott, szinte olyan, mint egy tündérmese. Rajtunk múlik, hogy a hagyományok, értékek őrzői vagy rombolói leszünk-e.

- Ha össze tudunk fogni, ha meg tudjuk fogni egymás kezét, akkor hihetetlen dolgokra vagyunk képesek. Ez különösen a mai világban nagyon fontos, hiszen a világ körülöttünk óriási bajban van. Az örökség és kultúra, amely akár Európát, akár Magyarországot egy évezreden át megtartotta, az bizony pusztulófélben van. Addig kell a régi értékeket átmenteni, amíg azok el nem vesznek.

A megjelenteket lapunk főszerkesztője, Horváth A. Attila és Kerkai Attila, a sportrovat szerkesztője köszöntötte.

Az összevont díjesőn először a főszerkesztő, Horváth A. Attila szólt az egybegyűltekhez, s elmondta: a rendhagyó eseményen egyszerre két szavazás legjobbjai vannak jelen. Mintegy félszáz éves hagyomány, hogy a Zalai Hírlap decemberben megválasztja az év sportolóit Zala vármegyében. Ilyenkor lapunk sportrovata mellett sporttudósítóink és a sportszövetségek felkért képviselői, továbbá a Zala Megyei Sportszövetségek Egyesülése adják le voksaikat, és ezen lista alapján szavazás döntött a legjobbakról. A tavalyi esztendő legjobbjainak eredményeit a Zalai Hírlap sportrovatának szerkesztője, Kerkai Attila méltatta.

2022 legjobb felnőtt női sportolója Major Veronika (sportlövő, BEFAG Keszthelyi Erdész LK), a legjobb felnőtt férfi sportoló Somogyi Péter (sportlövész, ZTE SKK), a legjobb junior női sportoló Muszil Ágnes (atléta, Zalaszám-ZAC), a legjobb junior férfi sportoló Kurucz Levente (kajakozó, Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub), a legjobb ifjúsági leány sportoló Röszler Dóra (atléta, Zalaszám-ZAC), a legjobb ifjúsági fiú sportoló Kálmán Bálint (sportlövész, ZTE SKK), a legjobb serdülő leány sportoló Nagy Napsugár (úszó, Zalaco-ZÚK), a legjobb serdülő fiú sportoló Nagy-Selmeczy Bulcsú (úszó, Zalaco-ZÚK). 2022 legjobb zalai csapata a ZTK-FMVas férfitekecsapata, Az év parasportolójának pedig Fitos Erikát választották. A díjátadón nem minden sportoló tudott részt venni, hiszen már válogatott edzőtáborokban is készülnek. Muszil Ágnes nevében edzője, Góczán István, Kurucz Levente nevében nagymamája, Orbán Lászlóné vette kézbe a serleget. Ugyanígy, Kálmán Bálint helyett edzője, Somogyi Péter, Nagy Napsugár képviseletében pedig édesanyja, Kránicz Edit fogadta a gratulációkat.

Horváth A. Attila főszerkesztő elmondta, hogy Az év sportolója 2022 közönségszavazáson négy kategóriában várták a szavazatokat a jelöltek.

A legjobb női sportolónak járó díjat Nett Viviennek, a Zalaco-Zalaegerszegi Úszó Klub fiatal úszójának ítélték oda olvasóink. A legjobb férfi sportolónak járó díjat Kurucz Levente, a Plastex Kanizsa Kajak-kenu Klub idén 20 esztendős kajakozója vehette át. A legjobb női csapat a ZTE FC lett, míg a legjobb férfi csapatnak a Tungsram SE-t választották a voksolók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában