Várhatóan június végén zárul a beruházás

2023.03.01. 15:00

Javul az ivóvíz minősége Gellénházán és térségében

Egy KEHOP-os konzorciumos pályázatnak köszönhetően a Nyugat- és Dél-dunántúli ivóvízminőség-javító program keretében zajlik beruházás Gellénházán és környékén. A munkálatok végeztével az érintett települések leválnak a nagylengyeli vízellátó rendszerről és a közeli Zalaegerszegről kapják az ivóvizet.

Mozsár Eszter

Fotó: Mozsár Eszter / Zalai Hírlap

Jelenleg három nagylengyeli kút tartozik a gellénházi közös hivatal hét településéhez, ebből egyet szeretnének megtartani és hasznosítani, a többit lezárják, felelte érdeklődésünkre Farkas Imréné polgármester.

A Hydrocomp Kft. munkatársai a napokban a Kossuth utcában dolgoztak
Fotós: Mozsár Eszter / Zalai Hírlap

- Az új rendszer majd Zalaegerszegről szállítja a hét településre, így Gellénházára, Nagylengyelbe, Petrikeresztúrra, Iborfiára, Ormándlakra, Gombosszegre és Lickóvadamosra az ivóvizet, ennek teljes kiépítése zajlik jelenleg. Ez egy közel 5 milliárd forintos összköltségű pályázat, ami száz százalékban államilag finanszírozott, az önkormányzatoknak nem kellett önerőt biztosítani. Jelenleg Gellénháza déli részéről, Lickóvadamos irányából végzik a munkát, pillanatnyilag a fővezetéket fektetik le, illetve a napokban a Kossuth utcában (főúton) megtörténtek az élő rákötések. Ezt követően az Olajbányász körút elágazásától felfelé a Széchenyi utca irányába haladnak majd.

A főúton már lefektették a fővezetéket
Fotós: Mozsár Eszter / Zalai Hírlap

A polgármester hozzátette, a beruházás központja Gellénháza és Nagylengyel, innen ágazik majd le a többi település, a tervek szerint teljes egészében június végére végeznek a munkálatokkal. A kivitelező a STRABAG Építőipari Zrt, alvállalkozója pedig a Hydrocomp Kft.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában