Születésnapján köszöntötték László atyát

2023.03.19. 16:00

Az esperes-plébános már huszonharmadik éve szolgál a fürdővárosban

Hetvenedik születésnapján köszöntötték Kiss László hévízi esperes-plébánost, aki 43 éve szolgálja papként Isten ügyét és a híveket. A fürdőváros plébániáját már huszonharmadik éve vezeti.

Péter B. Árpád

A szentmise után, ministráns fiatalok körében (b-j) Kovács Rita, Benéné Kiss Katica, Kiss László, Papp Gábor, Lendvay Éva és Tóth Zoltán

Fotó: Péter B. Árpád

Szentbeszédében Kiss László a szamaritánusok kapcsán azt mondta: őket a zsidók tisztátalannak tartották és nem fogadták be, a torzsalkodás pedig évtizedeken át fennmaradt közöttük. Ám Jézus beszédbe elegyedett az egyikükkel, egy asszonnyal, és az örök élet vizét ígérte neki.

– Jézus ezzel azt akarja kifejezni, hogy az ő küldetése nemcsak a zsidó emberhez szól, hanem mindenkihez – fogalmazott László atya –, mert minden embert meg kell neki váltania a bűneitől, és valamennyiünket elvezetni az üdvösségre. Krisztus bárkit megszólíthat, akár a mindennapi élet eseményein keresztül is, amiket olyan adományokkal akar kiegészíteni, amelyek megmaradnak az örök életre.

A szentmise végén – Kiss László számára meglepetésként – az egyházközség világi vezetője és Hévíz polgármestere köszöntötte a fürdőváros plébánosát 70. születésnapján.

– Az Úrtól nagyon sok áldást kérünk az ön munkájára, hisz tudjuk, hogy papi hivatásának 43. esztendejét teljesíti – fogalmazott Tóth Zoltán, az egyházközség világi vezetője. – Ehhez a munkához nagyon sok erőt, egészséget kívánunk, és mivel tudjuk, hogy ez fáradságos szolgálat, ezért egy kis kedvességgel próbálunk segíteni, s reméljük, hogy áldozatos munkáját Egerszalókon kipihenheti.

Ezt követően Papp Gábor, Hévíz első embere is megköszönte Kiss László atyának mindazt, amit a város és a térség közössége érdekében végez.

– Készítettünk egy kis összefoglalót, fotómontázst, amely az elmúlt évek fontos eseményeit összegzi, szerepel rajta az a kép is, amely akkor készült, amikor a díszpolgári címet átvetted – árulta el a polgármester. – Fogadd tőlünk nagy szeretettel, és Isten adjon neked erőt, egészséges további életedhez, szolgálatodhoz.

Kiss László 1953. március 12.-én született Alsópáhokon, pappá 1979-ben szentelték. Káplánként Berhidán és a keszthelyi Kis Szent Teréz-templomban, plébánosként pedig előbb Várvölgyön szolgált, majd 2000 óta Hévíz híveit vezeti, ellátva Rezit, Karmacsot és Zalacsányt is. 2011 óta a Keszthely-zalaszentgróti összevont kerület esperese, és négy éve már a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház kórházlelkészeként is szolgál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában