Június végére fejeződhet be a felújítás

2023.03.31. 17:39

A Salla Művelődési Központ zárva, a szakmai munka azonban zajlik Zalalövőn

A tervezettnél hosszabb ideig tart zárva a zalalövői Salla Művelődési Központ és Könyvtár épülete. Ennek oka azonban már nem az energiaválság, az időközben megkezdett felújítási munkálatok miatt nem tudnak a még tavaly megjelölt tavaszi időpontban kinyitni.

Gyuricza Ferenc

Lukács Andrea, a könyvtár vezetője

Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről Lukács Andrea, az intézmény igazgatója tartott tájékoztatót. Mint mondotta: a jelenleg is zajló felújítási munkálatok várhatóan június végére fejeződnek be, így reményeik szerint a városnapi ünnepséget már az intézményben tarthatják.  

– A szakmai munka az épület zárva tartása idejére sem állt le, a tél folyamán is voltak rendezvényeink, amiket más helyszíneken, például a közös önkormányzati hivatal házasságkötő termében tartottunk meg – folytatta az igazgató. – Csoportjaink foglalkozásai is rendszeresek, ezek egy részének szintén a házasságkötő terem, valamint a Borostyán Óvoda és Mini Bölcsőde tornaterme adott helyet.  

Lukács Andrea hozzátette, áprilisban ugyancsak lesznek rendezvényeik. A költészet napja apropóján, 20-án tartják az intézmény munkatársa, Bischofné Hesinger Katalin új verseskötetének bemutatóját, ezt az Irodalmi Szalon elnevezésű programsorozat keretében rendezik meg, míg az óvodások tavaszi versmondó versenyét április 25-re tervezik. Az intézmény a városban működő civil szervezetekkel is szoros kapcsolatban áll, az ő programjaikban ugyancsak közreműködnek. A Zalalövői Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 22-én tartja zászlóavatási ünnepségét, de ugyanezen a napon lesz a Borbarát Kör Egyesület hagyományos borversenye is, míg a hónap végén különböző helyszíneken májusfaállítási rendezvényekre, 30-án pedig a Civil Majális elnevezésű szabadidős és szórakoztató programra várják az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában