Hosszú szünet után ismét

2023.02.17. 15:00

Kreativitás és ügyesség a Kocamurin (galéria, videó)

Vidám és kreatív feladatok vártak a Kocamurin induló csapatokra pénteken a Pannon Egyetem Nagykanizsa Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ kollégiumában. A hosszú szünet után ismét megrendezett közösségkovácsoló rendezvényre tíz társaság nevezett.

Benedek Bálint

A Pannon Egyetem Nagykanizsa-Körforgásos Gazdaság Egyetemi Központ pénteken hosszú szünet után ismét megtartotta közösségkovácsoló Kocamuri rendezvényét, melyen tíz csapat indult.

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az eseményt Bali Judit kollégiumvezető nyitotta meg, aki ugyan másfél éve foglalja el a pozícióját, de a Kocamuri kezdetéről és jelentőségéről már sokat tud, hiszen az egykori hallgatók életében jelentős szerepet töltött be. Beszédében elmondta: az elmúlt évek kényszerű szünete után a rendezvény hírére felpezsdültek a hallgatók, a tanárok, így sokan neveztek az egyetem berkein belülről Kanizsáról és Veszprémből is.

- Ma már a szabályok megváltozása és az eszközhiány nem teszi lehetővé, hogy itt dolgozzuk fel a Kocamuri emblematikus állatát, Dezsőt, viszont a köré szerveződő vidám nap hangulatát őrizzük - folytatta a kollégiumvezető. - Szinte biztos, hogy ezek az élmények is örökké megmaradnak, s bár más keretek között, de a jövőben folytathatjuk a hagyományt.

Ezt követően szintén újdonságként a csapatokat bemelegítő tánc várta, amit a kanizsai egyetemi kampusz hallgatója, illetve egy kanizsai szervezet tánctanára, Fási Barnabás vezényelt le.

Az Alkalmazott Informatikai Tanszék szenior csapatát vezető dr. Jaskó Szilárd docens szerint a Kocamuri nem mást, mint tradíció, csapatépítés és egy remek kanizsai kezdeményezés továbbvitele. Segít a különböző generációk találkozásában és farsang idején vidám mulatozásra hív.

- A csapatok az egyetemen, a kollégiumban, a Thúry-technikum konyháján, a Halis-könyvtárban és más külső helyszíneken különféle ügyességet, koncentrációt és kreativitást igénylő feladatokon vettek részt - fogalmazott Tóth Bernadett szervező. - Kizárólag 18 évesnél idősebbek nevezhettek, így például az egyik feladatban bizonyos mennyiségű fröccsöt pálinkás pohárból kellett kiinni, persze időre. A bibliotékában gólyalábazás várt rájuk, valamint egyensúlyozós gyakorlatokat végeztek, míg a kollégiumban egy puzzle játékból a sertés "alkatrészeit" illesztették össze.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában