Az önkormányzat épületének tetejét is renoválták

2023.02.06. 17:30

Járdákat újítottak fel Csonkahegyháton

Több mint 800 méteren újult meg a közelmúltban Csonkahegyháton több járdaszakasz. Erről és a további tervekről szóltak a helyszíni sajtóbejáráson hétfőn.

Mozsár Eszter

Kustán Gyula és Vigh László az iskola előtt, a megszépült Fő utca melletti járdán.

Fotó: Mozsár Eszter

A november végére elkészült beruházásokat ismertette először Kustán Gyula polgármester a sajtó képviselőinek. A Magyar falu programban 7 millió forintot kaptak a kivitelezésre, amihez további 10 millió forintot nyertek a Belügyminisztérium pályázatán. Utóbbinál az önkormányzat 15 százalékos önrésze 1,6 millió forint volt. Ennek köszönhetően a Petőfi utca teljes hossza szépült meg 350 méteren, az akadálymentesítéshez a legtöbb helyen lebontották a lépcsőket, majd 4-5 centiméteres aszfaltréteget kapott az utoljára harminc évvel ezelőtt renovált járda. A biztonságos gyalogosközlekedést segíti továbbá a Fő út és a Kossuth utca járdáinak felújítása. Kustán Gyula hozzátette, ugyancsak a közelmúltban cserélték le az önkormányzati hivatal épületének tetőszerkezetét, akadálymentes bejáratot és akadálymentes szociális helyiségeket alakítottak ki, mindezt a Magyar falu program pályázatán nyert 13 millió forintból. A további tervek között szerepel, hogy zárttá teszik az egyelőre nyitott Ján-hegyi pajtát, illetve a faluközpontban új játszóteret alakítanának ki, mellette útba igazító táblákkal.

A 336 fős település lélekszáma folyamatosan nőtt az elmúlt években, folytatta Vigh László országgyűlési képviselő. Ez is mutatja, egyre trendibb vidéken élni. Csonkahegyháton mindehhez adottak az infrastrukturális körülmények, valamint az intézményi háttér, ugyanis van óvoda, iskola, orvosi, fogorvosi rendelő és élelmiszerbolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában