Idénre nyolc alkalmat terveznek

2023.02.07. 10:30

Folytatódik a hangversenysorozat a hévízi református templomban

Idén is lesz komolyzenei hangversenysorozat Hévíz református templomában. A korábban Viva la musica címen futott koncertekből – a régi időket idézve – nyolcat tervez a fürdőváros lelkipásztora.

Péter B. Árpád

Az idei nyitókoncert főszereplői: Deli Eszter, Pados Barnabás, a hévízi Lajkó Ivett és Csupor Márton. A gimnáziumi évek óta zenélnek közösen

Forrás: ZH

Péntekné Vizkelety Márta lelkész portálunknak elmondta: február 24-én, pénteken 19 órakor négytagú kamarazenekar ad hangversenyt, amelynek tagjai között az érdeklődők találkozhatnak a hévízi születésű Lajkó Ivettel is, aki 2020 októbere óta a salzburgi Mozarteum koncert- és pedagógia szakos hallgatója. Március 30-án pedig, szintén 19 órától, húsvéti koncertre érkezik a Musica Antiqua női kvartettje. A fellépők nemcsak zenélnek majd, hanem énekelnek is, a közelgő ünnephez kötődő darabokat.

A Viva la musica című komolyzenei koncertsorozatot tíz éve indította Hévíz két kulturális szakembere, Hermann Katalin és Varga Csilla.

– Ez a pandémia időszakáig évente nyolc alkalmat jelentett – idézte fel Péntekné Vizkelety Márta. – A járvány időszakában nem tudtunk hangversenyeket szervezni, de szerettem volna, ha ez a hagyomány tovább él, ezért gyülekezetünk már nemcsak a helyszínt biztosítja, hanem átvette a szervezés feladatait is. Tavaly öt alkalmat tartottunk, és idénre is több koncertet tervezünk: áprilisban és májusban is lesznek fellépőink, s ősszel szintén szeretnénk négy zenekart meghívni, vagyis visszatérünk az eredeti menetrendhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában