Előzetes regisztráció szükséges

2023.02.02. 13:00

Bakancsos túrákat szerveznek az Őrségben

Februárban minden hétvégére szervez bakancsos túrát a természetjárók részére az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság. A programok mindegyike Vas vármegyében, de Zalához viszonylag közel eső területeken zajlik.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Illusztráció / Pixabay

E hét szombatján hazánk legnyugatibb településéről, Felsőszölnökről indul a Hármashatár túra, ami a nevének megfelelően az osztrák-szlovén-magyar hármashatár térségét érinti. A 13 kilométeres táv során a falu központjától, a Keresztelő Szent János templom melletti parkolótól indulva a Hampó-hegyen át a trianoni békediktátum után, 1922-ben állított Hármashatár-kőig mennek a résztvevők, majd Ausztria felé fordulva, a János-hegyet érintve térnek vissza.

Február 11-én az Őrségre jellemző szeres építkezés jellegzetességeivel ismerkedhetnek a túrázók, ekkor Szalafőről, a pityerszeri Őrségi Népi Műemlékegyüttestől indulva egy kilenc kilométeres táv vár rájuk. 18-án a Bajánsenye és Kercaszomor közti szőlőtermő dombhátat fedezhetik fel az érdeklődők. A február 25-i program az Őrségi Nemzeti Park legújabb tanösvényén, az Apátistvánfalva melletti Gyantászok útján halad, s a vendvidéki erdők növény-és állatvilágát mutatja be. Utóbbi két túrának mindössze hat-hat kilométer lesz a távja.

A programokon legfeljebb ötven fő vehet részt, ezért előzetes regisztráció szükséges hozzájuk, amire a megelőző pénteken 12 óráig van lehetőség az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság telefonszámán vagy elektronikus levélcímén. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában