Álláspont

2023.01.04. 18:00

Vásárról, postákról és a rezsitámogatásról is szó volt az ÉVE sajtótájékoztatóján

Az adventi vásárról, a postahivatalok bezárásáról és a kormánytól kapott rezsitámogatásról is véleményt alkotott szerdán az Éljen VárosuNK! Egyesület frakciója képviseletében dr. Fodor Csaba frakcióvezető és Horváth Jácint frakcióvezető-helyettes.

Pásztor András

Dr. Fodor Csaba, az Éljen VárosuNK Egyesület frakcióvezetője

Fotó: Pásztor András / Zalai Hírlap

A két képviselő mindenekelőtt köszönetet mondott a kanizsai adventi vásárt szervezőknek, a helyi vállalkozásoknak, a fellépőknek, a civil szervezeteknek és az önkormányzati cégeknek, hogy létre tudott jönni egy jó hangulatú, kellemes adventi készülődést idéző vásár Nagykanizsán, az Erzsébet téren.

Ezt követően dr. Fodor Csaba világította meg a frakció álláspontját a postahivatalok bezárásával kapcsolatban. Mint mondta: a Fidesz-kormány záratta be a kispostákat. Az állami cég pedig most az önkormányzatoktól várja el, hogy ellássák az állam feladatát. A jelenlegi költségvetési helyzetben annyit tudtak tenni, hogy biztosítottak 3 millió forint forrást a palini posta fűtési szezonban történő működéséhez. Az ehhez szükséges egyeztetések lefolytatásával Balogh László polgármestert bízták meg, aki nem volt képes végrehajtani a kapott feladatot, sok más polgármesterrel ellentétben. Így a forrás és a szándék ellenére a palini posta sem tudott kinyitni év elején.

Horváth Jácint az önkormányzatnak nyújtott rezsitámogatás kapcsán jelezte: a kormány most visszajuttat valamennyit abból az összegből, amit a megszorításokkal elvesz az önkormányzattól. A támogatás alapjául szolgáló energiatakarékossági tervet az ÉVE-frakció dolgozta ki az intézmény- és cégvezetőkkel együttműködve, amit a helyi Fidesz meg sem szavazott. A támogatás mértékét a városok adóerő-képessége is differenciálta, sajnos ez utóbbi sem túl jó Kanizsán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában