Keresett szakmákat tanulhatnak s új képzés is indul

2023.01.16. 14:00

Nyílt napot tartottak a PTE EK Zalaegerszegi Képzési Központjában (videó)

Hétfőn tartotta a felvételi időszak előtti hagyományos nyílt napját a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központja. A telt házas eseményen a leendő hallgatók interaktív bemutatókon tájékozódhattak az induló szakokról.

Mozsár Eszter

Szamosi Gergely harmadéves gyógytornász hallgató és Osvald Anna szakoktató manuális technikákat mutatott be az érdeklődőknek. Fotó: Pezzetta Umberto

Ahogy várható volt, a legtöbben az olyannyira kedvelt ápolás és betegellátás alapképzési szak gyógytornász szakiránya iránt érdeklődtek. A négyéves képzés után számtalan intézmény várja a diplomás szakembereket, talán ez a titka a töretlen népszerűségnek. Aki pedig még tovább szeretné bővíteni ismereteit, az a másfél éves gyógytornász mesterképzésen vehet részt Zalaegerszegen – hangzott el a nagy előadóban, ahol dr. Császár Gabriella képzési igazgató mutatta be a kínálatot. Mint mondta, több mint húsz éve képzik a gyógytornászokat, miközben nagyon jó kapcsolatot ápolnak a gyakorlati képzést biztosító egészségügyi intézményekkel.

A leendő diplomás egészségügyi szakemberek a nagy előadóban hallgatják a kampusz bemutatkozóját. Fotó: Pezzetta Umberto

Az egerszegi intézmény szeptembertől ugyancsak nappali képzésen négy éven át oktatja az ergoterapeutákat. A hazánkban még kevésbé ismert képzést két évvel ezelőtt indították a megyeszékhelyen. Az egészségturizmus-szervező specializáció szak hét féléves, a rekreáció és életmód alapképzési szak hat féléves, mindkettő levelező tagozaton érhető el. Újdonságként idén kétéves felsőfokú egészségügyi adminisztrátor képzés indul, ami állami ösztöndíjas és önköltséges formában ugyancsak választható.

Dr. Császár Gabriella hozzátette, jelenleg 350 fő jár a zalaegerszegi képzési központba, s a 165 férőhelyes saját kollégium mellett a Pannon Egyetem kollégiumában tudják elhelyezni a messzebbről érkezőket. Az igazgató arra buzdította továbbá a leendő hallgatókat, hogy minél többen vegyenek részt a tudományos diákköri konferenciákon, a következőnek éppen a megyeszékhely ad helyet, hangzott el a megnyitón.

Az érdeklődőket Dr. Ágoston István, a PTE ETK egyetemi docense is köszöntötte, aki mindenek előtt a családias légkört, valamint az egészségügyi képzés fontosságát emelte ki. A docens utalt arra, hogy az itt végzett szakemberek különösen helyt álltak a járvány idején, megmutatták, hogy milyen összefogás van ebben a rendszerben. Az egészségtudomány egy olyan terület, ahol az emberi szóra, kapcsolatokra és érintésre mindig szükség lesz, ezeket a gépek sohasem fogják pótolni, tette hozzá.

Bertáné Antal Marianna, a PTE ETK tanulmányi osztályvezetője a felvételi eljárás rendjéről adott tájékoztatást, Vámos Vivien HÖK elnök pedig a helyi diákéletről beszélt. A közös tájékoztatást követően az érdeklődő fiatalok és hozzátartozóik kisebb csoportokban tekinthették meg az egészség- és sporttudományi képzések interaktív bemutatóit. Többek között bepillantást nyertek a biomechanikai laborba, a gyermekgyógyászatról és elektroterápiáról hallhattak előadást, illetve az egészségturizmussal kapcsolatosan kvízkérdésekre válaszolhattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában