Egy hónapig folytatják

2023.01.25. 15:00

Metszik a fákat Egerszegen – Fokozatosan cserélik le a kezelhetőbb fajtára a régieket (videó)

A napokban kezdték és várhatóan egy hónapig folytatják a több évtizede telepített, karbantartás nélkül akár húsz méterre is növő fák metszését a zalai megyeszékhelyen a Városgazdálkodási Kft. munkatársai – tudtuk meg Kovács Mihály főkertésztől.

Mozsár Eszter

A VG Kft. munkatársai a Kabók Lajos utcában dolgoztak szerda reggel.

Fotó: Fehér Márk / Zalai Hírlap

A szakember elmondta, természetesen sosem hagyják két-három méternél magasabbra nőni a lombos növényeket, ami viszont évente kétszeri csonkolást jelent. A mostani városvezetés arra törekszik, hogy fokozatosan lecserélje a régi fajtákat. Így néhány éven belül a keleti ostorfák, hársfák, japán akácok helyén a könnyebben kezelhető fajták nőnek majd például az olai és a páterdombi városrészben, a Dózsa és Jókai utca környékén, valamint a Szent László és Tomori utcánál, illetve a belvárosban a Vörösmarty utcában. A parkoló autók miatt többször vissza kell térni a munkálatok helyszínére, ám sok esetben nagyon előzékenyek a háztulajdonosok és már előre elállnak autóikkal, amikor érkeznek, mondta a főkertész.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában