Szerencsét hoz

2023.01.09. 16:30

Kéményseprők köszöntöttek új évet a polgármesternél

Az új év alkalmából az első hivatali munkanapon, hétfőn fogadta hivatalában Balaicz Zoltán polgármester a kéményseprők jókívánságait.

Arany Horváth Zsuzsa

Kerkai László, Fodor Sándor és Balaicz Zoltán polgármester

Fotó: Pezzetta Umberto

A néphagyomány szerint a kéményseprő szerencsét hoz, a 2023-as évben nagy szükség is lesz erre - mondta Balaicz Zoltán, amikor Kerkai Lászlót, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának Zala megyei vezetőhelyettesét és Fodor Sándor kéményseprőt fogadta. Hozzátette, a polgármesteren keresztül a média bevonásával a város minden lakójára vonatkoznak a jókívánságok. Zalaegerszegen az intézmények működtetése, az 1800 dolgozó munkahelye és a városi költségvetés is számít arra, hogy minél kevesebb áldozattal járjon az energiaválság kezelése. 

Kerkai László ez alkalommal elmondta, 26 fővel látják el a feladatot, a legfontosabb program, a gyűjtőkémények (termofor) kiváltása már 95 százalékban megtörtént Zala megyében, 2022-ben nem is volt zalai halálos áldozata a szénmonoxid-mérgezésnek, amihez az érzékelők és a lakossági tudatosság is hozzájárult.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában