Értékelő

2023.01.04. 17:30

Futással zárta a 2022-es évet a Kanizsai Futóklub

Nevéhez méltó módon futással zárta az évet a Kanizsai Futóklub. A Csónakázó-tóhoz várták a sportolókat egy körre az elmúlt év utolsó napján.

Korosa Titanilla

Az évzáró Csónakázó-tavi futás résztvevői

Forrás: Kanizsai Futóklub

Az esztendő végén összegzésre is sor került: aktív és eredményes évet zárt a futóklub - tudtuk meg Nagy Mónikától, a klub egyik vezetőjétől. 

- Kilométergyűjtő futást rendeztünk januárban a Csónakázó-tónál és áprilisban a kihívás napján, a Mindenki Sportpályáján - sorolta. - Ősszel pedig, míg Lubics Szilvia a Moab240 állóképességi versenyen futott az USA-ban, mi a sportpályán gyűjtöttük a támogató kilométereinket. Segítséget nyújtottunk még a húsvéti Nyúlcipő jótékonysági futáson, a Kanizsai Kutyás Szabadidő és Sportegyesület és a Zalakarosi Futrinkák versenyén is. Célunk volt és lesz, hogy jó kapcsolatot ápoljunk más egyesületekkel, és közösen teremtsük értékeket. 

A Kanizsai Futóklub tagjai nyáron jártak továbbá Obornakon, ahol az Országos Erdészeti Egyesülettel és a Zalaerdővel közösen szerveztek egész napos programot a futóknak, közben egész nyáron rótták a köröket a Csónakázó-tó körül, immáron 6. éve töretlenül. Októberben itt tartották a Tökös programot, ahol a nagy létszámú érdeklődő tökfaragás után egy átlagosnál rémisztőbb Csótó-körre is vállalkozott.

Nagyobb létszámmal képviselték a klubot Pitztalban a Gleccser Maratonon, ahol a futóklubos gyerekek dobogóra álltak. Többször jártak Újudvaron: nyáron a Dombozzunk és borozzunk program keretében, télen pedig "rénszarvasokat kergetve" vették be magunkat a környék erdeibe a hagyományos Rénszarvas-futamon. Az adventi időszakban is szerveztek közös futásokat, illetve a klub Mikulásai Nagykanizsán a helyieknek is kedveskedtek.

Ami az idei évet illeti: továbbra is lesznek pálya- és teremedzések, illetve színes, élményekben gazdag programokkal is készülnek az évre. További jó hír a futás szerelmeseinek, hogy április 29-én megrendezik Kanizsa-Karos Félmaratont.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában