Gyász

2023.01.14. 20:19

A nagykanizsai sárkányrepülősök legendás pilótájuktól búcsúznak – meghalt Tóth "Kályhás" László

A nagykanizsai Tóth "Kályhás" Laci elment – ezzel a szomorú hírrel jelentkezett a Facebookon a becsehelyi Ferinc Vince világbajnok sportrepülő pilóta.

Benedek Bálint

Forrás: Facebook / Ferincz Vince

– Jó barátom, Tóth László, akit mindenki a munkája miatt csak Kályhásnak becézett a nagykanizsai sárkányrepülés történetének a kezdetektől meghatározó alakja volt, súlyos betegségben hunyt el – írta visszaemlékezésében. – Az elmúlt négy évtized szinte minden repülős történésének részese volt, a "gyalogsárkányozástól" egészen napjainkig. Oktatóként, szakosztályvezetőként sokunkat segített hozzáférni a repüléshez. A Balaton mellett, Zalakarosban rengeteg sétarepülésnek élményt adó pilótaként tevékenykedett. A kanizsai pilóták közül ő vett részt először világbajnokságon 1990-ben. Ezen kívül több hazai versenyen szerepelt, segített a nagykanizsai világversenyek rendezésében. Talán minden kanizsai repülős társam nevében mondhatom: köszönjük, hogy velünk voltál, megtiszteltetés volt veled együtt repülni!

2021 szilveszterén készültek az alábbi képek, talán az volt az utolsó repülése. Tóth "Kályhás" László tavaly Staféta-rovatunkban is szerepelt.

Forrás: Facebook / Ferincz Vince
Forrás: Facebook / Ferincz Vince
Forrás: Facebook / Ferincz Vince
Forrás: Facebook / Ferincz Vince

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában