További saját beruházással terjeszkedik

2023.01.19. 11:30

150 fővel bővül a létszám év végéig a Binax Kft.-nél

Decemberben ötvenen álltak már munkába, néhány hónapon belül pedig további száz fővel bővül a két zalaegerszegi és egy nagykanizsai telephellyel működő, telekommunikációval foglalkozó Binax CC Kft. kollektívája, tudtuk meg a csütörtöki zalaegerszegi sajtótájékoztatón.

Mozsár Eszter

Balaicz Zoltán, Ott Tibor és Vigh László a zalaegerszegi call centerben

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Zalaegerszeg önkormányzata 2011-ben Innovációs díjjal ismerte el tevékenységüket, s nemcsak azért, mert két fontos épített örökséget mentettek meg a város számára a Kosztolányi utcai villasoron, hanem olyan innovatív fejlesztéseket hajtanak végre folyamatosan, ami hozzájárul a térségben a munkaerőpiaci helyzet javításához. Balaicz Zoltán polgármester utalt arra, hogy minden gazdasági nehézség ellenére a vármegyeszékhelyen tavaly év végén csupán 2,6 százalékos volt a regisztrált álláskeresők száma. A következő két évben mintegy 1700 új munkahely jön létre, s ebből jelentős létszámot vállalt a Binax cégcsoport, amit jövőre további 120 fővel növelnek.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos ugyancsak arra emlékeztetett, hogy a riogatások ellenére nem növekedett a munkanélküliség és nincs recesszió. A gazdasági elemzők azt jelzik, hogy minden kitettség ellenére tovább növekednek a gazdasági mutatók 2023-ban, mondta a politikus, jelezve, hogy egy százalékos gazdasági növekedés is több száz milliárd forintot jelent. Ezért is jelentősek a mostanihoz hasonló innovációs fejlesztések.

Ott Tibor ügyvezető igazgató elmondta, új módszerekkel három hónap alatt toborozták és oktatták kollégáikat, akik egytől egyik sikeres vizsgát tettek. A közelmúltban szinte teljes mértékben kicserélték az egész informatikai hálózatot: több szervert helyeztek üzembe, 240 operátori állomást cseréltek, s a közeljövőben újabb 270 számítógépet vásárolnak. A COVID-járvány ideje alatt a gépek telepítését követően a kollégák otthonról végezhették a munkát, s bár a személyes jelenlét fontos, indokolt esetben most is lehetőség van az otthoni munkavégzésre, mondta az ügyvezető. Hozzátette, a közeljövőben saját tulajdonú ingatlanfejlesztést, beruházást hajtanak végre. A telekommunikációval (telemarketing, telefonos értékesítés és call center) foglalkozó társaság 2021-ben 1,8 milliárd forintos árbevételt ért el, tavaly ez 2,2 milliárd forint volt, s idén további növekedést remélnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában