Magyar falu program

2022.12.09. 17:00

Új parkoló készült a temető mellé Pölöskefőn

A temető melletti üres telken a Magyar falu program 6 millió forintos támogatásából 30 autót befogadó új, kaviccsal borított parkoló készült el nemrégiben. Az ünnepélyes avatást pénteken tartották.

Benedek Bálint

A pölöskefői temető mellett 6 millió forintból épített új parkolót avattak fel, Nagy Bálint államtitkár és Szollár Norbert polgármester

Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az ünnepségen Szollár Norbert polgármester elmondta: a Kossuth utcai temető főbejáratával szemközti aszfaltos parkolóhelyek kevésnek bizonyultak, ezt a helyzetet szerették volna rendezni. Szerencsére a sírkert tőszomszédságában álló üres telken a Magyar falu program jóvoltából 6 millió forintból 30 személygépkocsi parkolása biztosított zúzalékkővel és szegéllyel körbehatárolt, közvilágítással ellátott parkolót építhettek.

- A programmal a kormány célja egyértelmű és világos, a vidéken élők segítése - fogalmazott Nagy Bálint államtitkár. - A teljes egészében hazai forrásból gazdálkodó pályázat olyan ötleteket, elképzeléseket támogat, melyekre valóban az adott közösségnek szüksége van. Erre biztatom továbbra is a közösségeket, a polgármestereket, hogy továbbra is gondolják át azokat a megoldandó feladatokat, amire mindenképpen szükségük lenne. Ez a keret, ha kicsit szűkösebben, de rendelkezésre áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában