"Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület

2022.12.18. 09:00

Táppal és szeretettel az állatokért

Szinte óránként több zsák száraz táppal, konzervekkel és az állatápolásban használt tisztítószerekkel érkeztek szombaton a látogatók a nagykanizsai "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület Ady utcai telephelyére, ahol 10. alkalommal szervezték meg a Menhely karácsonya programot.

Benedek Bálint

Nagykanizsán az "Élettér" Állat- és Természetvédő Egyesület Ady utcai telephelyén 10. alkalommal szervezték meg a Menhely karácsonya programot szombaton. Az akció keretében várták a felajánlásokat, a menhelyen az elnök, Varga Károlyné (balról) fogadta az egyik adományozót Torma Lászlót és Torma Ágnest, akik több kilogramm tápot hoztak

Fotó: Szakony Attila

A menhelyen az adományozó akció már hagyomány, bár Varga Károlyné az egyesület elnöke szerint az év során is kapnak felajánlásokat, hiszen az jól látszik, hogy az állatvédelem területén tett fáradozásaikat az emberek értékelik. A menhelyen lévő közel 120 kutya és macska állandó gondoskodást és odafigyelést igényel, amit az állatok csak simogatással, szeretettel és ragaszkodással hálálhatnak meg.

Ezt meg is tették, hiszen sok adományozó tett egy kört a kennelek között, megállt, "beszélgetett" egy kicsit az állatokkal, és jutalomfalatokat osztottak. Az állatok láthatóan már egy érintésnek is nagyon örültek, a simogatás csak tovább fokozta a jókedvüket. Néhány látogató könnyes szemmel hagyta el a telepet, mint mondták: ha lehetne az összeset hazavinné és minden nap szeretettel halmozná el.

- Sajnos vannak olyan kutyáink, melyek évek óta nem kellenek senkinek - folytatta Varga Károlyné. - Általában olyan indokok miatt nem választják ezeket az ebeket, mert képtelenek beilleszkedni, agresszíven viselkednek, vagy éppen a szabad életet jobban kedvelik. Ez nagyon rossz érzés, de számukra biztosítottak a feltételek, gondoskodunk róluk életük végig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában