Ünnepséggel vették birtokba a közösségi teret

2022.12.12. 17:30

Polgárőr advent Besenyő - Öreghegyen

Forralt boros vidám adventi ünnepséggel "szentelte" fel szombaton délután Besenyő - Öreghegy kápolnájánál a saját kétkezi munkájukkal kialakított közösségi teret a városrészben működő polgárőr egyesület.

Fincza Zsuzsa

Az öreghegyi adventi ünnepségre feldíszített kistraktorral érkezett segédeivel a Mikulás

Fotó: Fincza Zsuzsa

Kihasználták, hogy a téren felépített nagyméretű fapavilon is megkapta a hivatalos használatbavételi engedélyt, így a 7., immár hagyományos karácsonyváró rendezvényüket a szokásosnál is nagyobb körben tartották, meghívták rá az egyesületi és a pártoló tagok mellett a hegyen élőket és a szőlőskertek gazdáit családostól, gyerekestől, unokástól, sőt, volt aki a dédunokáit vitte magával. Mint Dancs István, a Besenyő és Öreghegy Polgárőr Egyesület elnöke hangsúlyozta, fontos, hogy a gyerekek megszeressék a közösséget, magukénak érezzék a teret, hiszen egykét évtized múlva ők viselik majd gondját az építménynek, annak az értéknek, amit a közösség tagjai több száz órányi saját munkájukkal megteremtettek. A nem mindennapi teljesítményt példaértékűnek nevezte Gecse Péter alpolgármester, a településrész önkormányzati képviselője is, akinek a segítségét és a városi önkormányzat támogatását viszont a közösség nevében az egyesület elnöke köszönte meg.

A zuhogó esőben is feldíszítették az épület elé ősszel ültetett karácsonyfát
A gyerekek karácsonyi énekekkel, versekkel fogadták a Mikulást

Az épület előtt ősszel ültetett fenyőfát a rendületlenül szakadó esőben is feldíszítették, saját fedelük menedékében a felnőtteket fűszeres forralt bor, zsíroskenyér, az aprónépet sütemény, forró csoki és tea kényeztette - s a gyermekek kedvéért feldíszített kistraktoron megérkezett segédeivel a Mikulás is, aki ezúttal sem mérte szűkmarkúan az ajándékokat.

A fiatalabb "hegylakó" polgárőrcsemete, a pár hónapos Dancs Verona is kapott ajándékot

 

Gecse Péter alpolgármester példaértékűnek nevezte az öreghegyi polgárőrök és pártolóik munkáját, összefogását

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában