Testületi ülés

2022.12.20. 12:31

Nem emelkednek a díjak Zalalövőn

Egyelőre nem módosítja a köztemetőre vonatkozó díjtételeit – például a temetési helyek megváltásának vagy újraváltásának díját – az északnyugat-zalai kisváros önkormányzata, 2023-ban is a jelenlegi szinten tartja azokat. Minderről keddi ülésén döntött a helyi képviselő-testület.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester

Forrás: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A városatyák a köztemetőkről és a temetkezés rendjéről szóló önkormányzati rendelet megvitatása során azzal érveltek, hogy a társadalomra nehezedő gazdasági helyzetre való tekintettel vetik el a díjemelés lehetőségét, mivel nem kívánnak nagyobb terheket róni a település lakosaira. Gyarmati Antal polgármester a téma kapcsán ugyanakkor megjegyezte, a helyi temetőkben számos sírhely megváltásának ideje lejárt, erről igyekeztek az érintett hozzátartozókat értesíteni.  

A képviselő-testület döntött a Zalalövői Testedző Kör támogatási kérelméről is. A sportkör ez évben ünnepelte fennállásának 100 éves jubileumát, amelynek 570 ezer forintot meghaladó költségéhez kértek támogatást. Az önkormányzat az idei költségvetési rendelet megalkotásakor a civil szervezetek támogatására négymillió forintos keretet különített el, de az már szinte teljes egészében elfogyott. Így is biztosítják a ZTK által megigényelt összeget, ám annak nagyobb hányadát a tartalék keret terhére tudják csak teljesíteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában