Zaol podcast

2022.12.30. 06:50

Mindig inspirálni tudja népművész társait – A Zaol-podcast vendége Skrabut Éva

Mától, azaz péntektől hallható a Zaol-podcast legfrissebb adása, amelynek vendége Skrabut Éva aranydiplomás népművelő.

Mozsár Eszter

Forrás: Fehér Márk / zaol.hu

Ahogy arról beszámoltunk, november végén tisztújító közgyűlést tartott a Zala Megyei Népművészeti Egyesület, ahol Devecz Erzsébetet, az egykori titkárt választották elnöknek. Elődje, az egyesületet alapító Skrabut Éva tiszteletbeli elnökként továbbra is részt vesz a népművészek életében.

A közösség negyvenéves múltjáról, a szakma kihívásairól és a további tervekről beszélgettünk a Zalaegerszegért díjas leköszönő elnökkel, aki 2019-ben kiérdemelte a Lokálpatrióta-díjat, tavasszal pedig Magyar Arany Érdemkereszt Kitüntetésben részesült. Az önkormányzat 2020-ban a 235 fős tagsággal rendelkező egyesületet ugyancsak Zalaegerszegért díjjal jutalmazta. Magánéletében nem titok, hogy 101 éves, ma is szellemileg friss édesanyjával él együtt, büszke mindkét gyermekére és két unokájára.

– Örülök annak, hogy a negyven év alatt a népművészek bebizonyították azt, hogy a magyar népművészeti alkotásoknak olyan értékei vannak, amit a mai modern korban is nagyszerűen felhasználhatunk az emberi kreativitás fejlesztésére, a nemzeti öntudatunk megalapozására, ugyanis ezek az alkotások teljesebbé teszik az emberek életét. Ennek a közösségnek köszönhetően olyan eredményeket tudunk felmutatni, amelyek talán példaértékűek. Úgy érzem, hogy a vezetői, szervezői munka ugyanúgy egyfajta alkotói tevékenység volt számomra – mondta a tiszteletbeli elnök.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában