Beruházás

2022.12.23. 17:04

Megújult útszakaszok Surdon

Több felújított útszakaszt avattak pénteken a településen. A közel 660 folyóméter út aszfaltozása mintegy 26 millió forintba került, a költségek nagyobb részét pályázati forrásból, kisebb hányadát önerőből finanszírozta az önkormányzat.

Pásztor András

Az egyik felújított útszakasz avatása. Balról Horváth László, a kivitelezést végző Bauterc-Prizma Kft. ügyvezetője, dr. Kulcsár Edina jegyző, Kanász János polgármester és Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő

Forrás: Gergely Szilárd / Zalai Hírlap

Kanász János polgármester az avatáson elmondta: a közelmúltban befejeződött a településen a szennyvízhálózat kiépítése, ezért jó néhány útszakaszt újra kellett aszfaltoztatni.

– A beruházás a Belügyminisztérium által kiírt pályázat keretében valósulhatott meg, az útszakaszok aszfaltozásához 75 százalékos támogatást nyertünk, ami 17,2 millió forintot jelentett – árulta el Kanász János, aki hozzátette: a fennmaradó 25 százalékos önrészt – 5,6 millió forintot – az önkormányzat fizette, azonban az időközben elszabaduló anyagárak miatt további 3 millió forinttal kellett kipótolni a költségeket, amit szintén a település finanszírozott. Szerencsére a határidőket tartani tudtuk, hiszen bár a forrásokat korábban megkaptuk, csak a szennyvízcsövek lefektetését követően lehetett helyreállítani, aszfaltoztatni az utakat.

A pénteki avatáson részt vett Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője, aki úgy fogalmazott: az elmúlt években számos fejlesztést, beruházást sikerült átadni Surdon, ahogy a térség többi kistelepülésén is.

– Sajnos az idei év nem várt nehézségeket okozott a gazdaságnak, s félő, hogy a következő év is döcögős lesz, ám az biztos, hogy a magyar vidék felzárkóztatása tovább folytatódik – hangsúlyozta a képviselő. – A kormány számára továbbra is prioritás a kistelepülések fejlesztése, ezért uniós és hazai források is rendelkezésre állnak majd, jóllehet kisebb keretösszeggel, mint korábban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában