Közösen feldíszítették a karácsonyfát

2022.12.20. 16:00

Karácsonyváró ünnepség Zalabesenyőben

Vasárnap délután hagyományőrző karácsonyváró ünnepségre invitálta a közösségi házba a település apraját és nagyját a Besenyő a 2000-es Években Alapítvány és a városrészi önkormányzat.

Fincza Zsuzsa

A Szivárvány Dalkör karácsonyi dalokkal a betlehemi történetet elevenítette fel

Horváth Miklós, az alapítvány elnöke elmondta, hogy a nehézségek ellenére igyekeztek megőrizni az együtt ünneplés örömét, közösen feldíszítették a "falu" karácsonyfáját, a gyerkőcöknek az ajándékokat feldíszített járgányán házhoz vitte a Mikulás, meggyújtották az adventi koszorún a gyertyákat, s nem maradt el azi ünnepség sem. Gecse Péter, Zalaegerszeg alpolgármestere, a térség önkormányzati képviselője Szilágyi Domokos gondolataival – "Ne a hóban, csillagokban, ne ünnepi foszlós kalácson, ne díszített fákon, hanem a szívekben legyen karácsony" – kívánt boldog ünnepeket.

Gecse Péter alpolgármester büszkén említette a besenyői civil közösségek aktivitását

Az ajándék műsorról a városrész civil közösségei, a nyugdíjasklub Szivárvány Dalköre és a Besenyői Baráti Kör gondoskodott. A énekkar idézetekkel, muzsikával, dallal a betlehemi történetet elevenítette fel, a baráti kör versekkel, tánccal idézte meg karácsony meghitt szellemét.

Horváth Miklós az együtt ünneplés fontosságát hangsúlyozta
A Besenyői Baráti Kör látványos táncos produkcióval emelte az ünnepi hangulatot
A Besenyői Baráti Kör a három királyok látogatását is felidézte
A városrész apraja és nagyja örömmel elfogadta a meghívást a közös karácsonyváró ünnepségre

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában