Az angyal mégis eljött

2022.12.12. 19:45

Karácsonyi ünnep a Gondozási Központ intézményeiben

Két év kihagyás után idén már újra megrendezhették a karácsonyi ünnepségeket a megyeszékhelyi Gondozási Központ intézményeiben.

Arany Gábor

Pillanatkép a Gasparich úti Idősek Otthona karácsonyi ünnepségéről

Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Hétfőn délelőtt elsőként a Gasparich úti Idősek Otthonát kereste fel Balaicz Zoltán polgármester a munkatársaival. Az egykorvolt József Attila-iskolából kialakított Idősek Otthonába 2006 nyarán költöztek be az első lakók, jelenleg 96-an élnek itt, árulta el az intézmény vezetője, Böröczné Bokronyi Edina. Az otthon lakóinak átlagéletkora meghaladja a nyolcvan évet, éjjel-nappal fokozott gondoskodásra szorulnak, az ezzel járó feladatokat 61 dolgozójuk látja el. Önálló konyhát működtetnek, naponta 230 adag ebédet készítenek, ötszöri étkezést biztosítanak 130 fő részére, mert más intézményt is ellátnak innen.

Az intézményvezető azt is elárulta, hogy a hagyományos karácsonyi műsorukra hetek óta készült tizenegy lakójuk a munkatársaik mentorálásával.

Az ünnepség résztvevőit köszöntötte Balaicz Zoltán, aki Makkai Sándor erdélyi író és református püspök szavait idézte bevezetőjében: A félelemre és a megfélemlítésre alapított világrendben nem is lehet csodálkozni azon, ha az ember nem bízik az angyal eljövetelében. De azért az angyal mégis eljött, és szállást keres az emberek szívében az isteni Gyermek számára. A karácsony itt van. Lehet, hogy csak hangulat, csak külsőség: mégis nagyon nagy és áldott alkalom, talán az utolsó alkalom arra, hogy a mélységes igazságára ráébredjünk, és a hangulatból valóságot, a külsőségből lelkiséget teremtsünk.

A polgármester ezt követően így folytatta: az önök generációja az, amelyik még pontosan tudja, milyen az ünnepre való lelki felkészülés, amikor nem a külsőségekről szól az advent, a karácsony, hanem a lélekről, a szeretetről, amikor nem az ajándékok, a tárgyak számítottak, emelte ki és köszönetet mondott a műsorért.

A délelőtt folyamán Balaicz Zoltán és munkatársai, illetve a településrészi képviselők részt vettek az Idősek Gondozóháza, a Landorhegyi Idősek Klubja, valamint a Belvárosi Idősek Klubja és a Nyugdíjas Otthonház karácsonyi ünnepségén is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában