énekeltek, verset mondtak

2022.12.20. 14:00

Karácsonyi műsort adtak elő a fogyatékkal élők Magyarszerdahelyen (videó)

Magyarszerdahely-Újnéppusztán a Zala Megyei Szivárvány Egyesített Szociális Intézmény Kilátó Szolgáltató Központban a fogyatékkal élők énekkel és versekkel színesített karácsonyi műsort mutattak be.

Benedek Bálint

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

A műsor előtt elhangzott: a megyei intézmény 22 telephelyén 430 lakóról gondoskodnak, a legtöbbjüknek a családi légkört a dolgozók, nevelők biztosítják. A karácsonyvárás időszaka tehát nemcsak a karácsonyfa feldíszítéséről szól, hanem jóval többről, meghittség és szeretet járja át ilyenkor a szíveket. A telephely már kizárólag szolgáltatóközpontként funkcionál, vagyis támogatott lakhatásban, családi házakból, lakásokból érkeznek fogyatékkal élők dolgozni, fejlesztő foglalkoztatásba, akár munkaterápiára. A napi teendőik között szerepel a porcelánkészítés, varrnak tűpárnákat, levendula felhasználásával ajándéktárgyakat állítanak össze, mezőgazdasági tevékenységet végeznek, takarítanak, de még az épület karbantartási munkáiban is részt vesznek.

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Az ünnepségen Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő köszöntötte a közönséget. Elmondta: a legszebb ünnepre, a karácsonyra készülődve sajnos nem lehet elfeledkezni a szomszédban dúló háborúról, de itthon a békében kell bízni. S akkor talán az élet visszazökkenhet a régi kerékvágásába, s újra nyugodt szívvel várhatják az ünnepeket, tervezhetik a jövőt.

Zimborás Béla, Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltségének igazgatója azt mondta: a munkatársai mindent megtesznek azért, hogy a képviselő által felvázolt nehézségekből a lehető legkevesebbet érezzék a fogyatékkal élők.

Forrás: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Nagyon jó érzés, hogy mindegyik ellátottunk dolgozik és családias légkörben lehet – fogalmazott. – Ezért nagy köszönettel tartozom minden kollégánknak, a dolgozóinknak, hiszen az egész évben sokat tesznek az emberekért. A karácsonyi műsor pedig mindig eléri a szívünket, a lelkünket.

Ez valóban így volt, hiszen a fogyatékkal élők énekeltek, verset mondtak és együtt kívántak boldog ünnepeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában