Az ünnepre hangolódva

2022.12.20. 19:00

Karácsonyi műsor a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményben (galéria)

Öt telephelyen összesen 465 férőhelyen gondoskodnak a rászoruló idősekről, értelmi fogyatékosokról és pszichiátriai ápolást igénylőkről a Zala Megyei Gondoskodás Egyesített Szociális Intézményben, melynek fenntartása a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) Zala Megyei Kirendeltségének a feladata.

Arany Horváth Zsuzsa

Az intézmények munkatársai adták elő Andersen Hókirálynő című meséjét

Fotó: Pezzetta Umberto

Kedden délután rendezték meg az intézményben lakók számára a karácsonyváró programot, mely illeszkedett a Valkai Adrienn által szervezett decemberi adventi programsorozatba. Az intézmény vezetője, Keszei Erika szólt az ünnepvárásról, s arról az igyekezetről, amellyel szeretnék a lakók életét nyugodttá, békéssé, szelíddé tenni. Mindazoknak köszönetet mondott, aki partnereik voltak a hónap folyamán, így a Napsugár úti óvoda, a Deák-technikum gyerekeinek, Kovács Kata énekesnek, a Mikulás-csomagokat hozó szervezeteknek. Az elismerés szavait tolmácsolta Vigh László országgyűlési képviselő és Zimborás Béla, a SZGYF megyei kirendeltségének igazgatója is, mindketten az egymás iránti, nemcsak az ünnepek idejére korlátozódó odafigyelésre helyezték a hangsúlyt.

 

A karácsonyi műsorban a lakók közül többen mondtak verset (Ady Endre, Aranyosi Ervin, Mentovics Éva egy-egy költeménye hangzott el), majd a Margaréta, Napraforgó, Nefelejcs, Levendula és Búzavirág elnevezésű otthonokat összefogó intézmény munkatársai  adták elő Andersen Hókirálynő című meséjét, melyet zenés betétekkel színesítettek.

A megható történet után dr. Peer Gabriella, az intézmény háziorvosa szólt a gondozói munkát végzők áldozatos, odaadó tevékenységéről, amelynek sok éve tanúja lehet, s amely nélkül a gondozásra szorulók élete üresebb lenne.

A programot Debrei Zsuzsanna és Hertelendy Attila színművész zenés műsorblokkja zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában